Test &
utveckling

Test och experimentering är viktiga inslag i innovationsarbetet. Genom Blue Science Park finns tillgång till olika möjligheter att utveckla, testa och verifiera tekniska idéer. Vi hjälper även akademi, företag och organisationer att samlas i konsortier för att samverka inom konkreta innovations- och utvecklingsprojekt.

Innovation Hub

Bli en del av community kring banbrytande teknologier och förmågor.

Behovsanalys

Tillsammans går vi igenom ditt behov eller en utmaning. När vi har kartlagt och förstått vad det innebär, kan vi lämna en rekommendation eller stötta under en tid.

Projekt

Vi hjälper till att koppla olika intressenter för gemensamma projekt och aktiviteter. Ett exempel kan vara att koppla ihop företag med akademin eller offentlig sektor. Med målet att gemensamma projekt startas.

Utvecklingssprintar

Inom vissa projekt finns möjlighet att sammanföra företag med konsulter och /eller xjobb för att skapa innovation på kortare tid än ett projekt. I s.k utvecklingssprintar med tydliga leveranser.

Hackatons & öppen innovation

Vi sammanför olika aktörer som studenter och företag att lösa utmaningar på mycket kort tid. Även genom öppen innovation med målet att lösa större samhällsutmaningar.

Tech Concept Lab

Genom Tech Concept Lab kan du testa din tekniska idé och få tillgång till coachning och experter som hjälper dig att ta nästa steg.

Ansök om konsultstöd för utvecklingssprint

Nu kan ditt företag få 100% finansierat konsultstöd för utveckling av exempelvis en särskild digital teknologi, en ny eller förbättrad digital lösning, eller effektivisering av en verksamhetsprocess med hjälp av digital teknik.

Blue Science Park parar ihop ditt företag med rätt konsult baserat på just ditt företags utvecklingsbehov. Under ca sex månader jobbar ni tillsammans. Resultat blir en konkret förflyttning. Värdet på konsultstödet är upp till 750 000 kr beroende på vad som ska åstadkommas i utvecklingsinsatsen.

De som kan ansöka om detta stöd är små och medelstora företag med säte i Blekinge, Skåne eller Kronoberg. Utvecklingsinsatserna för vilka man söker stöd bör ha en tydlig koppling till hur man med hjälp av digitalisering kan bidra till den gröna omställningen. Sökande företag kommer också utvärderas på sin möjlighet och förmåga att aktivt delta tillsammans med den anlitade konsulten i utvecklingsprocessen och implementera den slutliga lösningen eller förändringen. Efter avslutad utvecklingsinsats förväntas det stödmottagande företaget dela med sig av erfarenheter och lärdomar från utvecklingsinsatsen.

100% finansierad konsultstöd för utvecklingssprint

Behöver ditt företag stöd av en extern expert eller konsult för en väl avgränsad, konkret utvecklingsinsats – eller ”sprint” – inom områdena smart industri, smarta/hållbara städer eller cybersäkerhet?

Kontakta oss för mer information

Jesper Bleeke
Innovationsledare

Jesper Bleeke

Jag är väldigt intresserad av ekonomi och teknik och har tidigare jobbat som maskinexpert och med produktionsutveckling inom industrin. På Blue Science Park hjälper jag till med processledning och samordning så att näringsliv, akademi och samhälle kan dra nytta av varandras kompetenser.

Den del av min jobbvardag som jag uppskattar lite extra, är samtalen med olika aktörer. De är specialister på sina områden så jag lär mig alltid något när jag pratar med dem. Förhoppningsvis kan jag bidra med ett helhetsperspektiv eftersom jag har insyn i många olika branscher och tekniker.

När jag släktforskade kom det fram att jag har över 400 år av dokumenterad relation till Karlskrona. Flera av mina förfäder jobbade som sjömän eller på varvet i staden, så det är kanske inte så konstigt att jag till slut hamnade på Blue Science Park – det ligger kanske till och med i mina gener.

Foto av Jörgen Adolfsson vd BSP
VD och Innovationsledare

Jörgen Adolfsson

En stor del av mitt arbete handlar om att förstå å ena sidan samhällets behov av utveckling och sysselsättning, och å andra sidan näringslivets hinder och utmaningar för att realisera den potential som finns inom digitalisering och den marina sektorn. De flesta företag i Blekinge och Sverige är små- och medelstora och har kanske inte resurser för t ex omvärldsbevakning, forskning, testning av idéer eller utbildningar. Det är där Blue Science Park kan komma in och stötta, inspirera och göra skillnad. I det långa loppet bidrar vi till mer innovation och ett livskraftigt näringsliv – ur ett samhällsperspektiv är det något vi alla tjänar på – och det är något som får mitt hjärta att klappa lite extra.

Jag har varit aktiv ganska länge i gränslandet mellan samhälle, akademi och näringsliv – i en s k trippel helix-miljö. Det är där organisationer som Blue Science Park verkar. Men jag har även jobbat inom mobil telekom och spelbranschen – både som anställd och egen företagare. Och så har jag hunnit med att vara föreläsare på Lunds universitet i marknadsföring och entreprenörskap och ha dykfirma i Thailand under några år.

Något som man kanske inte vet om mig? Jag har haft ett Guiness världsrekord – antal människor som samtidigt tar simmärket Baddaren. Ungefär 200 personer i Karlskrona simhall år 2000. Du kan tro att det kokades kaffe och bubblade…

Ansök om att få stöd eller kontakta oss för mer information.

Testa dina innovationer!

Vi kan hjälpa dig med projekt- och testledning och du får tillgång till den senaste tekniken. I våra testbäddar möts företag, entreprenörer, innovatörer, forskare, studenter och offentlig sektor för att utveckla och testa sina innovationer.

Kontakt

Kontaktpersoner som har ansvar för Test & utveckling

Skriv till oss

Fält markerade med en * är obligatoriska

Event

Sök

Säkra din plats i kostnadsfri cybersäkerhetsutbildning

Nationella säkerhetsdagen – därför är den viktig

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

MTC expanderar och söker nu en passionerad Digital Content Producer som brinner för att förmedla komplext budskap genom text och kreativa digitala medier!

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.