Välkommen till Nationella Säkerhetsdagen 2023

Den 9 november samlar vi utvecklare med särskilt intresse för säker mjukvara på Karlskronas Marinmuseum.

På scen står ledande forskare och företag inom säkerhetsbranschen för att dela med sig av de senaste rönen inom cybersäkerhet.

Välkommen till Nationella säkerhetsdagen 2023!

Nationella säkerhetsdagen 2023

På scen står ledande forskare och företag inom säkerhetsbranschen för att dela med sig av de senaste rönen inom cybersäkerhet.

Dagen delas upp i två spår:

  1. Innovation inom säkerhetsområdet 
  2. Säkerhet för att stödja innovation

Vi diskuterar hur vi släpper produkter i inkrement och hur kan vi ha med säkerhetstänket genom hela processen.

Dagen är särskilt intressant för dig som jobbar som utvecklare eller chef med ansvar för utveckling på ett mjukvarubolag eller en IT-avdelning. Den är även relevant för dig som specialiserar dig inom säkerhet eller vill lära dig mer.

Vad ska hända?

Highlights

10.10 - 10:15

Hur skyddar vi oss mot interna hot?

Mattias Engström, Truesec
11.00 - 11:45

Cyber - what you don't know can kill you

Alexander Mohlin & Martin Jartelius, Outpost24
12:45 - 13:25

Hur kan vi släppa inkrement men hålla hög standard?

Eriks Klotins, Blekinge Tekniska Högskola
13:30 - 14:00

Fika & workshop

Eriks Klotins, Blekinge Tekniska Högskola
14.05 - 14.50

Hur hanterar vi attacker mot kritisk infrastruktur?

Oleksandr Adamov, Blekinge Tekniska Högskola
15.00 - 15:45

Hur kan vi driva AI-lösningar på ett säkert sätt?

Oskar Edbro, KnowIT

Program

Nationella Säkerhetsdagen 2023

Information

Vad som ingår

Tid och plats

Frågor?

Kontakta Mårten Holmberg, marten.holmberg@bluesciencepark.se eller ring på 0708 – 705 133.

Eventet är en del av projektet DigIT Hub Sweden som finansieras av:

Här nedan kan du läsa om 2022 års talare

Mårten Holmberg moderator Blue Science park

Moderator - Mårten Holmberg

Arbetar som innovationsledare på Blue Science Park med inriktningen "Säker digitalisering".

Mårten har 25 års erfarenhet från IT och telekomindustrin, med innovationsledning och ekosystem i fokus. Med en holistisk syn hjälper han olika aktörer från industri, samhälle och akademi att samlas för att tillsammans ta fram digitala lösningar som gör skillnad.

Carolina Angelis

Carolina Angelis

Den mänskliga faktorn.

Carolina Angelis arbetar som Human Threat Intelligence Lead på Truesec. Hon har 20 års erfarenhet inom svensk underrättelsetjänst och är en av landets mest erkända experter inom Human Threat Intelligence. Hon är även en publicerad författare inom genren spionfiktion. 

Carolina bjuder på en spännande session som ger dig unik inblick i de metoder som används för att bedriva underrättelseinhämtning genom bland annat infiltration och hot mot nyckelpersoner.

Per-Ola Johansson

Samverkan mellan försvarsmakten näringslivet och akademin.

Kommendör Per-Ola Johansson är ställföreträdande förbandschef och produktionschef på FMTIS, som ansvarar för FM telekommunikations-infrastruktur och informationssystem inklusive cyberförsvar. Han kommer närmast från LEDS CIO och har bakgrund från marinen som fartygschef och förbandschef på korvettsystemet.

Innovation Day - Speaker - Mårten Holmberg

Peter Dölling

Att jobba med säkerhet i en gråzonsmiljö.

Peter Dölling arberar som säkerhetsskyddschef för Saabs affärsområde Kockums. Efter 15 år som officer med huvuddelen av dessa inom underrättelse- och säkerhetstjänst med flertalet utomlandsstationeringar, så växlade Peter över till näringslivet som landsäkehetschef för JAS Gripen 39 E/F vid försäljningen till Brasilien. 

Inge Kampenes

Inge Kampenes

Digitalisering og samfunnssikkerhet i omskiftelige tider, en ledelsesutfordring.

Inge Kampenes arbetar som specialrådgivare på Advansia, som är en del av AFRY. Han är stridspilot och officer, och har tills nyligen arbetat som generalmajor och chef för cyberförsvaret. Han har mer än 30 års erfarenhet från ledande befattningar inom flygvapnet, försvarsdepartementet och cyberförsvaret – inklusive ledarskap under kriser och krig. Inge har lång erfarenhet av strategi, ledning och organisationsutveckling i kris- och beredskapsorganisationer. Inom Cyberförsvaret har han lett stora förändringar för att anpassa organisationen till den förändrade hotbilden och tekniska utvecklingen samt för att möta Försvarsmaktens behov av ökad digitalisering och cybersäkerhet.

Daniel Jauren

Daniel Jaurén

Förändring av rådande cyberhot – följderna av NATO-ansökan.

Daniel Jaurén är ansvarig för affärsområdet Threat Intelligence på Truesec. I över ett decennium har han analyserat statliga cyberhotsaktörer vid Försvarets Radioanstalt (FRA).

I den europeiska säkerhetspolitiken händer det mycket just nu. Förändringen går fort och stora krafter rör sig. Sverige och Finland hamnar nu i händelsernas centrum och mycket tyder på att det kommer att förbli så under en längre tid. Under den här presentationen delar Daniel sina insikter om påverkan på cyberhotet mot oss som land och våra organisationer, om vad vi vet och vad vi kan förvänta oss i framtiden.

Ashkan Fardost

Lars Hjelm

Säkerhetsarbete inom en större myndighet.

Lars Hjelm arbetar som chef för Cybersäkerhetsområdet inom Försäkringskassans IT avdelning. Efter drygt 20 år i IT branschen inom både privat och offentlig sektor finns erfarenheter av praktiskt säkerhetsarbete. Försäkringskassan har även driftsuppdrag åt ett antal andra myndigheter. 

Den senaste tidens händelseutveckling och inte minst kopplat till NATO medlemsskap gör att hotbilden förändras snabbt och Cybersäkerhetsfrågorna står långt upp på allas agendor. Förmågan att anpassa organisationen och applicera relevanta säkerhetsåtgärder är viktigare än någonsin.

Paneldeltagare

Hur kan digital säkerhet vara användbar för stora behov?

Fint namn

Fint jobb

Eget placerat orci euismod. Proin quis interdum odio. Sed eros est, viverra non maximus pharetra, varius ac tortor. Ut a enim et eros tempus volutpat. Cras laoreet gravida orci, in tincidunt massa lobortis id.

Vivamus porta dui nec diam lobortis, id congue est malesuada. Mauris elementum congue tortor, vitae ullamcorper lacus porta quis. Proin pretium pulvinar ligula, sit amet convallis ante pulvinar in.

Fint namn

Fint jobb

In fermentum, ante in bibendum ullamcorper, arcu elit suscipit enim, a euismod nisi odio at enim. Aliquam vulputate eu augue eget aliquam. Morbi sit amet finibus tellus.

Fint namn

Fint jobb

Vivamus porta dui nec diam lobortis, id congue est malesuada. Mauris elementum congue tortor, vitae ullamcorper lacus porta quis. Proin pretium pulvinar ligula, sit amet convallis ante pulvinar in.