Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien

Tech Concept Lab gör sin första innovationssprint tillsammans med sin nya officiella partner Near Future Laboratory, världsledande inom designdrivet framtidstänkande i Kalifornien. Tillsammans med Ericsson ConsumerLab, värd för eventet, har de gått samman för att skapa en unik plattform för att utforska framtidsteknologier.

Vad är Near Future Laboratory?

Near Future Laboratory är en interdisciplinär studio för kreativ design, innovation, teknik och strategi, som är ledande inom spekulativ design och fokuserar på att utforska och förutspå framtidens teknologier och kulturella trender. Genom sin banbrytande forskning och designmetodik har Near Future Laboratory hjälpt några av världens största och mest framåtblickande organisationer att göra strategiska val genom att förankra kreativitet och fantasi i praktiska, konkreta sammanhang.

Innovationssprint – samarbete för framtidens innovation

Tillsammans med Ericsson ConsumerLab arrangerar de nu en tvådagars spekulativ innovationssprint, där studenter från Blekinge Tekniska Högskola och Hyper Island I Karlskrona kommer att få möjlighet att utforska och formge framtiden för teknologi på ett unikt sätt. Genom en serie workshops, diskussioner och praktiska övningar kommer studenterna att uppmanas att tänka utanför boxen och skapa visioner för framtida teknologiska landskap.

Spekulativ design är kärnan i evenemanget, där studenterna uppmanas att föreställa sig och skapa prototyper för teknologier som ännu inte existerar. Genom att kombinera sina kunskaper och kreativa förmågor kommer studenterna att utmanas att utforska nya möjligheter och förutse framtida behov och trender.

Genom att förena Tech Concept Labs, Near Future Laboratory och Ericsson ConsumerLabs expertis strävar de i eventet efter att skapa en plattform för att främja innovation och framtida utveckling bland studenterna.

Agenda:

23 maj: Inspirationspass om framtidsteknologier, introduktion till designfiction, teamarbete och avslut med pizza.

24 maj: Fortsatt teamarbete, lunch, slutliga presentationer och utdelning av priser.

Besök Tech Concept Labs webb: www.techconceptlab.com

Läs mer om Near Future Laboratory här: https://nearfuturelaboratory.com/

Läs mer om Ericsson ConsumerLab här: www.ericsson.com/consumerlab

Fler Nyheter
Sök

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien