Marine Technology Center
of Sweden

För över 340 år sedan grundades Karlskrona just med syftet att vara Sveriges centrum för Marin teknik med skeppsvarv och flottans huvudbas. Vi förvaltar det arvet genom Marine Technology Center of Sweden.

Marine Technology Center of Sweden

Sveriges marina huvudstad och nationellt marintekniskt centrum

Vår största styrka är att vi har hela ekosystemet på plats från stark forskning och utbildning inom Blekinge Tekniska Högskola. Högskolan har tre civilingenjörsprogram: Maskinteknik, Industriell ekonomi och Marin teknik och här finns produktutvecklingsföretag som SAAB Kockums och användare som Marinen och Kustbevakningen. Närheten mellan dessa aktörer gör Karlskrona idealisk som testbädd.

Som medlem i Marine Technology Center of Sweden får du tillgång till ett starkt nätverk av företag, högskola och offentliga organisationer inom profilområdet Marin teknik. Vi skapar en mötesplats som främjar innovation och skapar naturligt nätverkande. Vi driver nätverk, utvecklar affärer, driver projekt och marknadsför din organisation, allt med ett fokus på tillväxt.

Aktuellt

Swipa höger

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

Marine Innovation Day 2023 blev ett lyckat event!

Försvarsministern talar vid unik marinteknisk konferens i Karlskrona

Marine Technology Center of Sweden arrangerar Marine Innovation Day i Karlskrona. Huvudtalare är Sveriges Försvarsminister….

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

Säkra din plats i kostnadsfri cybersäkerhetsutbildning

Nationella säkerhetsdagen – därför är den viktig

Event

Feb
28

Nätverksträff med SOFF och SME-D

Mar
04

Utbildning i Grundläggande Cybersäkerhet vid Linköpings universitet

jan
17

Välkommen till årets första Marin-onsdag!

Nu drar vi igång årets första Marin-onsdag, mötesplatsen för alla oss som arbetar, studerar eller har intresse inom det marintekniska området. Den 17 januari ses vi under enkla former på CGI, Gräsvik för att utbyta tankar.
Föregående
Nästa

Marin Teknik

Projekt

Marinteknisk Nod i Blekinge

Projektet Marinteknisk Nod i Blekinge fokuserar på utmaningen med för låg kritisk massa och bristande forskning och innovationsutveckling inom marin teknik i Blekinge. Genom projektet ökar satsningarna på forskning och innovation genom att mobilisera och stärka främjandesystemet och det marintekniska ekosystemets förmåga till att attrahera forskare, företag, studenter och organisationer till området.

Avslutade projekt

Marinteknisk kraftsamling i Blekinge

Arbetet i projektet Marinteknisk kraftsamling i Blekinge syftar till att snabba på utvecklingen av Blekinges smarta specialiseringsstrategi (S3), ett EU-verktyg som alla Europas länder arbetar med för att skapa skarpare utveckling och hållbar tillväxt i sina regioner.

Kickstart S3

Arbetet i projektet Kickstart S3 syftar till att snabba på utvecklingen av Blekinges smarta specialiseringsstrategi (S3), ett EU-verktyg som alla Europas länder arbetar med för att skapa skarpare utveckling och hållbar tillväxt i sina regioner.

2 EM-Power

NetPort Science Park, Blekinge Business Incubator (BBI) och Blue Science Park har fått ett uppdrag från Energimyndigheten att kommersialisera energiinnovationer och samtidigt stärka samverkan mellan innovationsmiljöerna inom energiområdet i Blekinge.

Test-arena Blekinge

Vi satsar 33 miljoner under sex år för att bygga tre test-arenor inom Blekinges styrkeområden Marin teknik, Digital och eHälsa för att forskningen bättre ska kunna nå ut till små och medelstora företag och därigenom skapa tillväxt.

Tech Concept Lab —tekniktesta din idé!

Har du en idé som skulle kunna bli något stort? Vill du ha hjälp att ta fram en prototyp och testa din idé tekniskt? I Tech Concept Lab får du hjälp med allt det här, helt kostnadsfritt!

Test-arena Blekinge

Detektera i botten

Marin teknik-projektet Detektera i botten är en del av vår Test-arena Blekinge vars syfte är att hjälpa Blekinges små- och medelstora företag att öka sin innovationsförmåga och stärka sin konkurrenskraft. I detta projekt låg fokus på forskning kring noggrannare detektering av kablar för havsbotten.

Kontakt

Kontaktpersoner som har ansvar för Marin Teknik.

Skriv till oss

Fält markerade med en * är obligatoriska

Sök

Säkra din plats i kostnadsfri cybersäkerhetsutbildning

Nationella säkerhetsdagen – därför är den viktig

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

MTC expanderar och söker nu en passionerad Digital Content Producer som brinner för att förmedla komplext budskap genom text och kreativa digitala medier!

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.