Ansök om konsultstöd för utvecklingssprint

Behöver ditt företag stöd av en extern expert eller konsult för en väl avgränsad, konkret utvecklingsinsats – eller ”sprint” – inom områdena smart industri, smarta/hållbara städer eller cybersäkerhet? Nu kan ditt företag få 100% finansierat konsultstöd för utveckling av exempelvis en särskild digital teknologi, en ny eller förbättrad digital lösning, eller effektivisering av en verksamhetsprocess med hjälp av digital teknik.

 

Vi behandlar dina svar konfidentiellt. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår dataskyddspolicy här.

Intresseanmälan

Fält markerade med en * är obligatoriska

Kontakta oss för mer information

Jesper Bleeke
Innovationsledare

Jesper Bleeke

Jag är väldigt intresserad av ekonomi och teknik och har tidigare jobbat som maskinexpert och med produktionsutveckling inom industrin. På Blue Science Park hjälper jag till med processledning och samordning så att näringsliv, akademi och samhälle kan dra nytta av varandras kompetenser.

Den del av min jobbvardag som jag uppskattar lite extra, är samtalen med olika aktörer. De är specialister på sina områden så jag lär mig alltid något när jag pratar med dem. Förhoppningsvis kan jag bidra med ett helhetsperspektiv eftersom jag har insyn i många olika branscher och tekniker.

När jag släktforskade kom det fram att jag har över 400 år av dokumenterad relation till Karlskrona. Flera av mina förfäder jobbade som sjömän eller på varvet i staden, så det är kanske inte så konstigt att jag till slut hamnade på Blue Science Park – det ligger kanske till och med i mina gener.

Foto av Jörgen Adolfsson vd BSP
VD och Innovationsledare

Jörgen Adolfsson

En stor del av mitt arbete handlar om att förstå å ena sidan samhällets behov av utveckling och sysselsättning, och å andra sidan näringslivets hinder och utmaningar för att realisera den potential som finns inom digitalisering och den marina sektorn. De flesta företag i Blekinge och Sverige är små- och medelstora och har kanske inte resurser för t ex omvärldsbevakning, forskning, testning av idéer eller utbildningar. Det är där Blue Science Park kan komma in och stötta, inspirera och göra skillnad. I det långa loppet bidrar vi till mer innovation och ett livskraftigt näringsliv – ur ett samhällsperspektiv är det något vi alla tjänar på – och det är något som får mitt hjärta att klappa lite extra.

Jag har varit aktiv ganska länge i gränslandet mellan samhälle, akademi och näringsliv – i en s k trippel helix-miljö. Det är där organisationer som Blue Science Park verkar. Men jag har även jobbat inom mobil telekom och spelbranschen – både som anställd och egen företagare. Och så har jag hunnit med att vara föreläsare på Lunds universitet i marknadsföring och entreprenörskap och ha dykfirma i Thailand under några år.

Något som man kanske inte vet om mig? Jag har haft ett Guiness världsrekord – antal människor som samtidigt tar simmärket Baddaren. Ungefär 200 personer i Karlskrona simhall år 2000. Du kan tro att det kokades kaffe och bubblade…