Testbäddar

John Olsson
John Olsson

Testbäddar

Genom att delta i en testbädd eller testmiljö har företag och organisationer möjlighet att kostnadseffektivt optimera eller höja innovationsgraden och accelerera befintliga eller nya affärsmodeller. Det fina med en testbädd är att man inte behöver göra egna omfattande investeringar för att pröva och verifiera en idé och man kan få hjälp av riktigt kunniga experter. Nedan har vi listat intressanta testbäddar.

IUC Syd
Insatserna genomförs via olika former av medlemsaktiviteter, offentligt finansierade insatser genom IUC Projekt och tjänster genom IUC Lab och IUC Kompetens. Vårt arbete fokuserar på frågor och utmaningar inom områdena Teknik, Affärer och Kompetens.

Kontakt:
Camilla Dahlin, Tf VD
0761-85 81 68
camilla.dahlin@iucsyd.se

LÄS MER HÄR


CRATE Cyberrange
Vid FOI i Linköping finns anläggningen CRATE. Här emuleras komplexa IT-miljöer, samhällsviktiga styrsystem och cybersäkerhetsscenarier för att möjliggöra utbildning, träning, övning, demonstrationer, utvärdering och framtagande av ny kunskap för att utveckla totalförsvarets förmåga i cybermiljön. För att snabbt, korrekt och effektivt kunna skapa och underhålla miljöer och scenarier nyttjas en hög grad av automatisering i CRATE.

Kontakt:
Tommy Gustafsson, forskare
08-555 030 00
tommy.gustafsson@foi.se

Se presentation här

LÄS MER HÄR

Jonas Hallberg, enhetschef Informationssäkerhet och IT-arkitektur
013-37 80 00
jonas.hallberg@foi.se


Drone Center Sweden
Vår ambition är att skapa bästa möjliga testbädd för drönare. Med våra partners och PNK-Projektet kommer vi att uppnå detta.
Testmiljö – Testbäddens taktiska placering i Västervik ger möjlighet att testa över land, öppet vatten, skog och ojämn terräng. 
Luftrum – I dagsläget har Drone Center Sweden ett massivt 2400 kvadratkilometer stort testområde som godkänts av transportstyrelsen.

Kontakt:
Urban Wahlberg
urban@dronecentersweden.se
0709-94 14 54

Se presentation här

LÄS MER HÄR


5G&Edge
Luleå tekniska universitet har i samarbete med Telia, Ericsson och TietoEVRY etablerat testbäddar för 5G i Norr- och Västerbotten för att ge små och medelstora företag möjligheter att utveckla sina produkter och tjänster för 5G och göra experiment med allt från drönare och robotar till jordbruksmaskiner och lösningar för vård- och omsorg. Testbäddarna finns på Luleå campus, på Särkkivaaragården i Övertorneå, på Kronandalens äldreboende i Luleå, på The Great Northern i Skellefteå och på Sjukstugan i Storuman.

Kontakta oss

Se presentation här

LÄS MER HÄR


Printed Electronics Arena
PEA är en plats för innovation där RISE har ett tätt samarbete med Linköpings universitet och laboratoriet för organisk elektronik.
Vi har tillgång till fullt utrustade renrum, det svenska forskningslaboratoriet för organisk elektronik och maskinerna på PEA-M. Detta gör det möjligt för oss att gå från molekylsyntes i kemilaboratorierna till höghastighetstryckning och till systemmontering/integration med chipmontering.

Kontakt:
Björn Norberg, affärsutvecklare, RISE Smart hårdvara
bjorn.norberg@ri.se
0707-67 12 00

Se presentation här

LÄS MER HÄR


Ebbepark
Cleantech Östergötland är ett politiskt oberoende nätverk där människor från näringslivet, offentligheten och akademin möts för att lösa samhällets miljöutmaningar. Tillsammans odlar vi framgångsrika relationer som utvecklas till hållbara affärer genom kunskap och miljöteknik.

Kontakt:
Sara Malmgren, projektledare
0733-541212
sara.malmgren@cleantechostergotland.se

Se presentation här

LÄS MER HÄR


Till startsidan

Partners

Kolla in våra andra kluster


Digital

Digital


Digitalisering kan ge stora vinster för individ, företag och samhälle genom effektiviseringar, nya tjänster och tillgänglighet.
Läs mer


Marin Teknik

Marin Teknik


För över 330 år sedan grundades Karlskrona just med syftet att vara Sveriges centrum för Marin teknik med skeppsvarv och flottans huvudbas.
Läs mer
Search

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien