DigIT Hub AI

John Olsson
John Olsson

DigIT Hub AI

Genom projektet DigIT Hub AI ges vi möjlighet att hjälpa dig att förstå affärsnyttan av artificiell intelligens. Vi kan bidra med en utvärdering av ditt företags AI-mognad och föreslå lämpliga nästa steg. Men vi kan även stödja genomförandet av konkreta AI-initiativ i din egen organisation. Och såklart även mycket mer!  

De senaste två åren har varit en ekonomisk prövning för många företag, främst är det små och medelstora företag som drabbats. De som klarat omställningen bäst är de som haft en hög digital mognad. För att bidra till återhämtning och fortsatt hållbar ekonomisk tillväxt vänder vi oss därför nu till små och medelstora företag med erbjudanden inom digitalisering.

I projektet DigIT Hub AI erbjuder vi seminarier på temat tillämpad AI och verktyg för att analysera förutsättningarna för AI-tillämpning i ditt företag. Ett företag kommer även få stöd av experter att genomföra ett konkret AI projekt.

AI Arena

Vi har även startat AI Arena, en plattform med användare och interaktion i centrum, tänkt att föra samman intressenter med ett behov eller en lösning och sänka tröskeln för samarbeten kring AI 

Vill du veta mer? Hör av dig till Jesper Bleeke på  jesper.bleeke@bluesciencepark.se.

Om projektet 

Tio organisationer och tre universitet i Skåne och Blekinge har gått samman för att hjälpa små och medelstora företag att förbättra sin verksamhet med hjälp av artificiell intelligens (AI). 
Målet är att hjälpa 1 000 organisationer, och fokus ligger främst på områden som bidrar till ökat affärsvärde, hållbarhet och jämställdhet. Initiativet, som kallas DigIT Hub AI, är en del av EU:s satsning på att använda digital teknik för att stimulera en grön och hållbar återhämtning efter pandemin. DigIT Hub AI medfinansieras av Europeiska Regionala Utvecklingsfonden 

Du kan läsa mer här

Till startsidan

DigIT Hub AI

Mål:

Att hjälpa 1 000 organisationer, och fokus ligger främst på områden som bidrar till ökat affärsvärde, hållbarhet och jämställdhet.

Finansiering:

Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Skåne, Region Blekinge och Mobile Heights.

Finansiärer

Partners

Kolla in våra andra kluster


Digital

Digital


Digitalisering kan ge stora vinster för individ, företag och samhälle genom effektiviseringar, nya tjänster och tillgänglighet.
Läs mer


Marin Teknik

Marin Teknik


För över 330 år sedan grundades Karlskrona just med syftet att vara Sveriges centrum för Marin teknik med skeppsvarv och flottans huvudbas.
Läs mer
Sök

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Studenter från Sverige och Polen samlas i Karlskrona för att tävla i Stena Line Propeller Prize Hackathon

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Studenter från Sverige och Polen samlas i Karlskrona för att tävla i Stena Line Propeller Prize Hackathon