Posts From the monthly archives: "June 2020"

Save the date: 6 maj 2021! Med anledning av den rådande pandemin och som ett led av restriktionerna kring större sammankomster, har Blue Science Park med partners beslutat att ställa in höstens arrangemang av Innovation Day med prisutdelningarna Stena Line Propeller Prize och Länsförsäkringar BlueHealth Prize. 2021 års…(Read More)

Mitt i pågående pandemi genomför Blue-medlemmen och cybersäkerhetsexperterna Truesec sin största rekryteringsansats någonsin i bolagets historia. Sedan 2017 finns ett kontor i Karlskrona och nu söker man bland annat IT-arkitekter, penetrationstestare inom webb och infrastruktur samt seniora konsulter inom cyber security. — Coronaviruset har långt ifr…(Read More)

Under hösten kommer Blue Science Park att gå från en etableringsfas när styrelse tillsammans med medarbetare, partners och medlemmar tillsammans sätter framtidens innovationsmiljö. Förutom rekrytering av en ny vd, ska styrelse tillsammans med medarbetare, partners och medlemmar tillsammans arbeta för att vidareutveckla verksamheten till nästa nivå. — Vi i…(Read More)

Blue Science Parks styrelse har beslutat att vidareutveckla verksamhetens mål och framtida inriktning. I samband med detta har överenskommelse träffats med VD Magnus Forsbrand om att han lämnade Blue Science Park torsdagen den 18 juni 2020. Styrelsen har utsett kommundirektör Carl-Martin Lanér till interimsVD och kommer under hösten…(Read More)

Coronatider betyder social distansering och digitala möten. Men hur får man digitala möten att bli lika engagerande och dynamiska som de klassiska fysiska mötena? Den 11 juni arrangerade Blue tillsammans med medlemmen Atea en Kunskapsfrukost på temat digitala möten. Produktivitetskonsulterna och tillika förändringsledarna Christian Sääf och Emil…(Read More)

Pressrelease 2020-06-11 Det strategiska innovationsprogrammet Smartare elektroniksystem, har beviljat ett nytt tvåårigt forsknings- och innovationsprojekt, Automatic Cargo Tracking, som kommer att drivas av Blue Science Park, Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och WIP-Labs i samarbete och med involverade partners, Schenker, Bilspeditions Transportörsförening (BTF) och Smålands Logistik. Det strategiska…(Read More)

Har du intresse av digital transformation? Vill du vara med och fånga upp behov och omsätta dem till idéer och utvecklingsprojekt tillsammans med företag, högskola och offentlig verksamhet? Då är det kanske dig vi söker! Nu söker Blue Science Park två affärsutvecklare till vårt team: aff…(Read More)

David Appelberg är vårt senaste tillskott på Blue Science Park. Med en bakgrund som utbildad sjökapten och styrman på Nordsjön, affärsutvecklare och marknadschef inom tv-spel-, telecom- och musikbranschen har David spännande erfarenheter i bakfickan när han nu ska bygga upp ett helt nytt område inom Blue Science…(Read More)

  • Sökes: deltagare till nytt forskningsprojekt inom anpassningsbar hållbar design
  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
X