PROMIS – kostnadsfria högskolekurser inom cybersäkerhet

Vill du stärka din kompetens inom cybersäkerhet? Anmäl dig till PROMIS (Professionell Master i Informationssäkerhet) för att delta i kostnadsfria onlinekurser till hösten. PROMIS erbjuder skräddarsydda högskolekurser på avancerad nivå som är utformade för att passa det svenska näringslivets och yrkesverksammas behov. Anmälan för höstens kurser är öppen nu!

Den snabba utvecklingen inom informationsteknologi, digital kommunikation och programvaruintensiva produkter och tjänster har skapat en ny era av möjligheter. Samtidigt har det även medfört utmaningar inom säkerhetsområdet. PROMIS är en satsning för att möta dessa utmaningar och framtida behov genom att erbjuda skräddarsydda onlinekurser för yrkesverksamma inom säkerhet.

Vi ser en växande efterfrågan på expertis inom cybersäkerhet, och dessa kurser ger yrkesverksamma ett perfekt tillfälle att förbättra sin kompetens och bidra till framsteg inom dessa kritiska områden.” säger Jesper Bleeke, Innovationsledare på Blue Science Park.

Kurserna är speciellt utformade för att passa yrkesverksamma som behöver kombinera arbete och studier. Alla kurser är tillgängliga online och kan studeras på deltid. Dessutom har deltagarna möjlighet att ta med egna fall och problem för att maximera utbytet av kursen.

PROMIS-kurserna fokuserar på säkerhet inom data- och mjukvaruintensiv produkt- och tjänsteutveckling. De sträcker sig från hur man integrerar säkerhet i produktutvecklingsfasen till hur man erbjuder och driver produkter och tjänster utan att kompromissa med säkerheten.

Kurserna täcker följande områden:

– Dator- och nätverkssäkerhet

– Säkerhet vid utveckling och testning av programvara

– Detektering och förebyggande av intrång

– Analys av skadlig kod och digital kriminalteknik

– Riskhantering och regelverk

Läs mer om kurserna här.

Kvalifikationer:

PROMIS-kurser kräver minst 120 hp, varav minst 90 hp inom ett tekniskt område, och minst 2 års yrkeserfarenhet inom ett område som rör utveckling av programvaruintensiva produkter och/eller tjänster (styrkt med t.ex. ett arbetsintyg från en arbetsgivare).

Även om du inte har de formella akademiska meriterna kan du vara kvalificerad för kursen genom validering. Läs mer om kvalifikationerna här.

PROMIS-kurserna ges av Blekinge Tekniska Högskola och är kostnadsfria samt ger högskolepoäng. Alla kurser undervisas på engelska.

Registrering för kurser som startar i september 2024 vid Blekinge Tekniska Högskola öppnar den 15 februari och är öppen fram till augusti 2024. Anmälan görs via antagning.se.

Fler Nyheter
Sök

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden