Säkra din plats i kostnadsfri cybersäkerhetsutbildning

Utbildningen Grundläggande Cybersäkerhet är redo att utrusta deltagare med viktig kunskap och insikter inom cybersäkerhet. I detta program kommer deltagarna att förvärva viktiga färdigheter i en alltmer digitaliserad värld och stärka organisationernas förmåga att försvara sig mot cyberhot. Skicka in din ansökan här senast den 4 mars!

I utbildningen får 100 deltagare en grundläggande förståelse för cybersäkerhet, en djupare förståelse för en del begrepp och lär sig att bidra till att skapa förutsättningar och kunskap för stärkt säkerhetsmedvetande och säkerhetskultur. Kursen erbjuds i ett hybridformat, vilket gör det möjligt för deltagare från olika delar av landet att delta. Den kommer även erbjudas i Göteborg, Lund, Stockholm, Luleå och Karlskrona. I Karlskrona erbjuds kursen via Blue Science Park. Ange då Karlskrona i anmälan.

Utbildningen är helt kostnadsfri och samfinansieras av Europeiska Unionen och Tillväxtverket.

Programmet riktar sig till små och medelstora företag med tillväxtambitioner där digital teknik är en central del av affärsmodellen. Deltagarna förväntas ha grundläggande kunskaper om IT-system, och kursen syftar till att öka deras förståelse för cybersäkerhet och hjälpa dem att utveckla en starkare säkerhetskultur inom sina respektive organisationer.

“Det känns bra att kunna erbjuda denna utbildning till just dessa företag eftersom vi vet att det kan vara svårt att prioritera vidareutbildning i ett mindre företag. Samtidigt är det affärskritiskt att hålla sig välinformerad inom det här området”, säger Tim Larsson, projektledare på Linköping Science Park.

Nya hot, trender och juridiska aspekter

Docent Mikael Asplund från Linköpings universitet kommer att leda kursen och se till att deltagarna får en grundläggande förståelse för cybersäkerhet. Målet är att avmystifiera väsentliga begrepp och skapa förutsättningar för en stärkt säkerhetskultur och medvetenhet.

Utbildningen kommer att täcka flera centrala teman, bland annat cybersäkerhet i ett samhälleligt sammanhang med fokus på historiska sammanhang, nya hot och trender, samhällets sårbarhet, motåtgärder och juridiska aspekter.

“Informations- och cybersäkerhet är högst relevant för företag och anställda oavsett bransch. Det beror både på det säkerhetspolitiska läget och på att brottslig verksamhet flyttar in i den digitala sfären. Få människor saknar digitala tillgångar, och för både individer och företag kan förlust av data, eller bara oförmåga att komma åt den under en period, snabbt bli ett betydande operativt problem. Hotbilden förändras ständigt och med ny teknik kommer nya varianter av attacker och mänskliga fel, så det är viktigt att hålla sig uppdaterad!” säger Joanna Sjölander, klusterledare för Cyberly.

Sweden Secure Tech Hub

Utbildningen är en del av initiativet Sweden Secure Tech Hub, där sex Science Parks har gått samman för att skapa erbjudanden relaterade till cybersäkerhet. Därför kommer utbildningen även att genomföras i Göteborg på Lindholmen Science Park, Blue Science Park i Karlskrona, Ideon Science Park i Lund, Luleå Science Park och Kista Science City.

Mer information om utbildningen hittar du här!

Fler Nyheter
Sök

Säkra din plats i kostnadsfri cybersäkerhetsutbildning

Nationella säkerhetsdagen – därför är den viktig

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

MTC expanderar och söker nu en passionerad Digital Content Producer som brinner för att förmedla komplext budskap genom text och kreativa digitala medier!
Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.