Marin teknik

För över 330 år sedan grundades Karlskrona just med syftet att vara Sveriges centrum för Marin teknik med skeppsvarv och flottans huvudbas. Därför är detta ett självklart fokusområde för Blue Science Park. Peter Hultqvist vill göra Karlskrona till centrum för utveckling av undervattensteknik vilket ligger i linje med våra ambitioner.

Vår största styrka är att vi har hela ekosystemet på plats från stark forskning och utbildning inom Blekinge Tekniska Högskola, bl.a. 3 civilingenjörsprogram Maskinteknik, Industriell ekonomi och Marin teknik (från 2018),  till produktutvecklingsföretag som SAAB Kockums och användare som Marinen och Kustbevakningen. Vi har också och närheten mellan dessa aktörer vilket gör oss idealisk som testbädd.

Vi på Blue Science Park kommer växla upp detta arbetet och se till att vi blir ännu bättre. Som medlem får du tillgång till ett starkt nätverk av företag, högskola och offentliga organisationer inom profilområdet Marin teknik. Vi skapar en mötesplats som främjar innovation och skapar naturligt nätverkande. Vi driver nätverk, utvecklar affärer, driver projekt och marknadsför din organisation, allt med ett fokus på tillväxt.