Nationella säkerhetsdagen – därför är den viktig

Under årets Nationella säkerhetsdag samlades utvecklare, forskare och företag inom säkerhetsbranschen i Karlskrona för att diskutera och samtala om innovation inom säkerhetsområdet, samt säkerhet för att stödja innovation. Detta gjordes av talare från företag och högskola som är ledande inom området.

I takt med digitaliseringens framfart i samhället blir det också allt viktigare att även göra det på ett säkert sätt. Därför samlades utvecklare, chefer, akademi och företag under Nationella säkerhetsdagen för att diskutera och ta del av information om hur vi tillsammans kan digitalisera på ett säkert sätt.

Talare från ledande högskola och företag inom cybersäkerhet pratade om bland annat vad AI kan ha för konsekvenser under dess framfart, vilka personer som kan vara en stor säkerhetsrisk på företag och vad man kan tänka på för att reducera riskerna.

– Nationella säkerhetsdagen är en mötesplats bland flera professioner. Det är akademi som träffar myndighet, som träffar privat näringsliv. Säkerhetsproblemen i samhället och säkerhetslösningen i samhället ligger just precis i den här smältdegeln. Därför är det viktigt att vi hittar sätt att samverka med varandra och hittar gemensamma lösningar. Säger Mattias Engström, Human Threat intelligence Lead, Truesec.

Det här ämnet är så viktigt att prata om för att vi vill rusta våra innovativa bolag tidigt i processen så att man redan från början har tänket att innovera och bygga digitala processer säkert. Säger Liza Johansson, Sweden Secure Tech Hub, Ideon Science Park.

 

Se mer från Nationella säkerhetsdagen 2023 här: 

Fler Nyheter
Sök

Säkra din plats i kostnadsfri cybersäkerhetsutbildning

Nationella säkerhetsdagen – därför är den viktig

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

MTC expanderar och söker nu en passionerad Digital Content Producer som brinner för att förmedla komplext budskap genom text och kreativa digitala medier!
Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.