Tech Concept Lab Hackaton x Cleura och BBI

60 studenter deltog i Tech Concept Labs tredje hackaton för i år. De delades in i lag bestående av mjukvaruutvecklare, affärsutvecklare och designers från Blekinge Tekniska Högskola och Hyper Island.

Denna gång presenterade Cleura utmaningen. 2030 spås 95% av innovation och tillväxt vara beroende av moln-infrastruktur, men 98% efterlever inte de lagkrav som ställs i Europa. Här kommer Cleuras moln in. Studenterna fick i uppgift att på 24 timmar skapa en applikation som bygger på open source och integreras med Cleuras moln, en etisk affärsmodell anpassad till en europeisk marknad och en design som förmedlar tjänsten för tänkbara intressenter på ett kreativt och effektivt sätt.

Presentationerna visade på stor bredd, från appar som underlättar mathandling till tjänster som möjliggör säkra val, som ger användarna kontrollen över sin egen data, som hjälper klädmärken att utvärdera olika stilar och som låter dig automatisera kommunikation i olika kanaler etc.

 “Jag har gjort mer på de senaste 24 timmarna än på 4 veckor”, sa en deltagande student.

Syftet med ett TCL-hackaton är att skapa riktning och en “sense of urgency”. Resultatet hade förmodligen inte blivit bättre om lagen hade fått mer tid. Vad som behövs är ofta ett stort fokus på innovation, sedan är resultatet sekundärt. Det viktigaste är processen, att vi samarbetar, lär av varandras perspektiv och utmanar oss själva. Säger Jesper Bleeke, Innovationsledare, Blue Science Park.

Ett lag av de 9 stod ändå ut i mängden och tog hem det eftertraktade priset:

En intervju för en betald traineeplats i Cleuras Young Talent Program och en plats i BBIs startup program plus 25 000 SEK till att starta företag och verifiera sin idé. De tillhör nu en exklusiv skara av TCL-vinnare.

Detta är bara början! Nästa gång kan det vara din tur

Fler Nyheter
Sök

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Studenter från Sverige och Polen samlas i Karlskrona för att tävla i Stena Line Propeller Prize Hackathon

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Studenter från Sverige och Polen samlas i Karlskrona för att tävla i Stena Line Propeller Prize Hackathon