Nationella säkerhetsdagen

Ledande forskare och företag samlas för att främja säkerheten i digitala lösningar Den 9 november samlas mjukvaruintensiva och säkerhetskritiska företag och organisationer under Nationella säkerhetsdagen i Karlskrona för att främja säkerheten i digitala lösningar. På scen står ledande forskare och företag inom säkerhetsbranschen för att dela med sig av de senaste rönen inom cybersäkerhet. Media är välkommen att delta delar av eller hela dagen.

Nationella säkerhetsdagen kommer att erbjuda en plattform för kunskapsutbyte, diskussioner och presentationer från branschexperter och företag som är aktiva inom utvecklingen av digitala lösningar. Målet är att tillsammans utforska och diskutera bästa praxis när det gäller säkerhet.

Dagen kommer att bjuda på ett brett utbud av ämnen kopplade till cybersäkerhet och innovation.

– Sverige har länge varit en ledande nation när det kommer till digitalisering, men det är nu dags att rikta blickarna mot, och bli vassare på säkerhetsaspekterna av digitala lösningar. Vi behöver en öppen dialog och samarbete för att uppnå en högre säkerhetsnivå i våra digitala system, säger Jesper Bleeke, Innovationsledare på Blue Science Park.

Datum: 9 november

Plats: Marinmuseum i Karlskrona

Tid: 09:30–16:00

Träffa och prata med våra intressanta och erfarna föreläsare!

Mattias Engström, Truesec. Mattias har tjänstgjort i över 25 år inom den svenska underrättelse- och säkerhetstjänsten och har djupgående och praktisk erfarenhet från de högsta nivåerna av nationell säkerhet. Idag leder Mattias Truesecs verksamhet mot insiderproblematik och spionage, det som kallas Human Threat Intelligence (HTI). Han kommer prata om hur vi skyddar oss mot interna hot.

Alexander Mohlin, Head of Application Security & Martin Jartelius, chief information security officer på Outpost24. Outpost24 är ledande inom cybersäkerhet och Alexanders och Martins tal går under temat”Cyber – what you don ́t know can kill you”.

Eriks Klotins, Universitetslektor på institutionen för programvaruutveckling, Blekinge Tekniska Högskola. Eriks pratar om hur vi kan släppa inkrement men hålla hög standard.

Oleksandr Adamov, Industridoktorand på institutionen för programvaruteknik, Blekinge Tekniska Högskola. “Hur hanterar vi attacker mot kritisk infrastruktur?”

Oskar Edbro, KnowIT: Oskar är en senior säkerhetskonsult på Knowit som arbetar med att stödja utvecklingsorganisationer att leverera säkra lösningar. Med en grund som säkerhetstestare tar han med sig ett offensivt tänk i hur man designar säkra system. Han kommer prata om hur vi kan driva AI- lösningar på ett säkert sätt.

Mårten Holmberg agerar moderator, och jobbar som konsult inom digital innovation samt var med och tog fram konceptet Nationella säkerhetsdagen för 2022.

Se hela programmet här

Välkommen!

______________________________________________________________

Vi är en mötesplats för människor, företag och organisationer som vill utvecklas, växa och bidra. Vi identifierar möjligheter och löser problem med hjälp av innovation och digitalisering. För att underlätta arbetet har vi ett team som driver, stödjer och samordnar våra aktiviteter och insatser. Idag är vi över 80 medlemmar som representerar hela ekosystemet – från forskning och utbildning till företag och användare. Vill du vara med?

Kontaktpersoner

Jesper Bleeke

Innovationsledate
Digital

Mail: jesper.bleeke@bluesciencepark.se

Telefon: 0766488790

Johanna Persson

Presskontakt Kommunikationsansvarig
Blue Science Park, Karlskrona

Mail: johanna.persson@bluesciencepark.se

Telefon: 0768585184

Fler Nyheter
Sök

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden