Tillväxt inom digital hälsa

John Olsson
John Olsson

Tillväxt inom digital hälsa

SICAHT var ett klusterinitiativ som initierades av Landstinget i Blekinge, Region Blekinge, Blekinge Tekniska Högskola och näringslivet med målet att skapa tillväxt inom digital hälsa.

2015 startade klustret ett tillväxtprojekt: ”SICAHT – tillväxt i Skåne och Blekinge inom digital hälsa” med den generella ambitionen att skapa en innovationsplattform inom området eHälsa. Projektet finansierades av aktörerna ovan samt Europeiska regionala utvecklingsfonden och Region Skåne.

Projektnamn:

SICAHT

Mål:

Tillväxt inom digital hälsa

Tidsplan:

2015-01-01 -

Finansiering:

Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Landstinget Blekinge, Region Blekinge, BlekingeTekniska Högskola och Region Skåne

Finansiärer

Övergripande mål

Det övergripande målet var att skapa en innovationsplattform inom området eHälsa. Landstinget och Region Skåne ville se nya innovativa digitala produkter och tjänster som kunde ge effektiv och kvalitativ vård och service till invånarna i sina län. Region Blekinge och Region Skåne ville se nya och växande företag inom området. De akademiska institutionerna i Skåne och Blekinge ville ytterligare stärka sin spetskompetens och forskning inom teknik och hälsa och företagen inom Informations- och kommunikationsteknik vill utveckla nya affärsområden.

Projektets delmål

  • Medverka till och stimulera till att 25 innovationsprocesser påbörjas och drivs av entreprenörer och företag under projekttiden.
  • Genomföra behovsidentifieringsprocesser inom hälso- och sjukvården i Skåne och Blekinge.
  • Identifiera behov eller problem som kan lösas med digitala tjänster eller produkter som har kommersiell potential.

Vill du veta mer?

Partners

Kolla in våra andra kluster


Digital

Digital


Digitalisering kan ge stora vinster för individ, företag och samhälle genom effektiviseringar, nya tjänster och tillgänglighet.
Läs mer


Marin Teknik

Marin Teknik


För över 330 år sedan grundades Karlskrona just med syftet att vara Sveriges centrum för Marin teknik med skeppsvarv och flottans huvudbas.
Läs mer

Tech Concept Lab Hackaton x Cleura och BBI

Nationella säkerhetsdagen – därför är den viktig

Blue Science Park stod värd för prisutdelning av innovationspriset från stiftelsen Skapa

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.