Tillväxt inom eHälsa

John Olsson
John Olsson

Tillväxt inom eHälsa

eHälsoprojektet eHealth Innovation har som syfte att öka tillväxten i regionens små- och medelstora företag. Innovationsklimatet i regionen stärks genom en ökad samverkan kring offentliga verksamheters utmaningar mellan offentlig och privat sektor.

Den 1 maj 2018 startade projektet eHealth Innovation, som en fortsättning och ett sätt att ta tillvara de resultat och erfarenheter som gjorts genom projektet SICAHT under flera år.

Målgrupp – offentlig verksamhet

eHealth Innovation vänder sig till de offentliga verksamheterna, Blekinges fem kommuner, Region Blekinge och Region Skåne med stöd för att öka innovationsförmågan genom innovation management och ökad kunskap/förståelse för innovationsupphandlingar. Genom ökad förmåga utvecklas förutsättningarna för att samverka med privat näringsliv kring samhällets utmaningar inom vård och omsorg.

Utveckla digitalt verktyg

De offentliga verksamheterna kommer under projektets gång att få delta i piloter kopplade till processen i “Första Innovationshjälpen“, som är en guide för innovationssamverkan. ”Första Innovationshjälpen” kommer under projektet att utvecklas mot ett interaktivt, digitalt verktyg. Guiden togs fram i projektet SICAHT på uppdrag utav Region Skåne, då processerna stoppade på grund av okunskap om vilka möjligheter som finns och vad som gäller med samverkan.

Tillväxt inom eHälsa

Projektnamn:

eHealth Innovation

Partners:

Blue Science Park, Innovation Skåne

Mål:

Skapa tillväxt i företagen inom området eHälsa genom att öka de offentliga aktörernas innovationsförmåga i sju pilotprojekt.

Tidsplan:

2018-05-01—2021-08-31

Finansiering:

Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Blekinge och Region Skåne

Finansiärer

Övergripande mål

Skapa tillväxt i företagen inom området eHälsa genom att öka de offentliga aktörernas innovationsförmåga i sju pilotprojekt.

Projektets delmål

  • Stöd för ökad innovationsförmåga genom innovation management
  • Stöd för ökad kunskap/förståelse för innovationsupphandlingar
  • Interaktivt, digitalt verktyg: Första Innovationshjälpen

Vill du veta mer?

Partners

Kolla in våra andra kluster


Digital

Digital


Digitalisering kan ge stora vinster för individ, företag och samhälle genom effektiviseringar, nya tjänster och tillgänglighet.
Läs mer


Marin Teknik

Marin Teknik


För över 330 år sedan grundades Karlskrona just med syftet att vara Sveriges centrum för Marin teknik med skeppsvarv och flottans huvudbas.
Läs mer

Tech Concept Lab Hackaton x Cleura och BBI

Nationella säkerhetsdagen – därför är den viktig

Blue Science Park stod värd för prisutdelning av innovationspriset från stiftelsen Skapa

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.