John Olsson
John Olsson

DigIT Hub Sweden

Genom projektet DigIT Hub Sweden ges möjlighet att ta ditt digitaliseringsprojekt från idé till verklighet. Projektet verkar för att öka innovationskraften inom digitaliseringen för industri och den offentliga sektorn.

Genom projektet DigIT Hub Sweden ges möjlighet att ta ditt digitaliseringsprojekt från idé till verklighet. Projektet verkar för att öka innovationskraften inom digitaliseringen för industri och den offentliga sektorn.

Varför digitalisering

Digitalisering hjälper organisationer att möta de förväntningar som kunder, anställda och samhället ställer. Det handlar om att hitta sätt att genomföra arbetet och leverera tjänster som är effektiva och hållbara i det långa loppet.

Målet med DigIT Hub Sweden är att förbättra vårt sätt att arbeta, gör affärer och leva på genom att stödja organisationer på deras resa mot ökad digitalisering.

Om projektet

Projektet DigIT Hub Sweden hjälper organisationer i södra Sverige nå sina digitaliseringsmål genom att erbjuda ett välgrundat utbud av verktyg, tjänster, utbildningsmöjligheter och partnernätverk.

Projektet verkar både för små och medelstora företag (SME) samt offentlig sektor. För företag inom tillverkningsindustrin krävs nu digitala omställningar för ni ska förbli konkurrenskraftiga i en alltmer uppkopplad värld. I den offentliga sektorn handlar det om att möta nya, digitala förväntningar hos medborgarna samt använda ny teknologi för att skapa positiv effekt på samhället.

Vi kan bidra med utvärdering av ditt företags mognad för digitalisering och föreslå lämpliga nästa steg samt identifiera, välja och implementera lämplig teknik och digitala processer som uppfyller dina nuvarande behov. Bygga upp digital kompetens inom din organisation genom utbildningar. Erbjuda testmiljöer för praktiska demonstrationer och försök innan investering i ny utrustning samt tillgång och vägledning till finansieringsmöjligheter.

Du kan läsa mer om projektet här

Vill du veta mer? Hör av dig till Anton Olsson på anton.olsson@bluesciencepark.se

Till startsidan

DigIT Hub Sweden

Mål:

Projektets mål är att öka och accelerera tillväxt och produktivitet genom att driva digitaliseringen med fokus på smarta städer, tillverkningsindustrin och smarta material även öka den digitala kompetensen med utgångspunkt i södra Sverige.

Finansiering:

Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Skåne, Region Blekinge och Mobile Heights.

Finansiärer

Övergripande mål

Projektet DigIT Hub Sweden hjälper organisationer i södra Sverige nå sina digitaliseringsmål genom att erbjuda ett välgrundat utbud av verktyg, tjänster, utbildningsmöjligheter och partnernätverk. Projektet verkar både för små och medelstora företag (SME) samt offentlig sektor. För företag inom tillverkningsindustrin krävs nu digitala omställningar för ni ska förbli konkurrenskraftiga i en alltmer uppkopplad värld. I den offentliga sektorn handlar det om att möta nya, digitala förväntningar hos medborgarna samt använda ny teknologi för att skapa positiv effekt på samhället.

Partners

Kolla in våra andra kluster


Digital

Digital


Digitalisering kan ge stora vinster för individ, företag och samhälle genom effektiviseringar, nya tjänster och tillgänglighet.
Läs mer


Marin Teknik

Marin Teknik


För över 330 år sedan grundades Karlskrona just med syftet att vara Sveriges centrum för Marin teknik med skeppsvarv och flottans huvudbas.
Läs mer
Sök

Säkra din plats i kostnadsfri cybersäkerhetsutbildning

Nationella säkerhetsdagen – därför är den viktig

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

MTC expanderar och söker nu en passionerad Digital Content Producer som brinner för att förmedla komplext budskap genom text och kreativa digitala medier!
Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.