Nu är anmälan öppen för höstens PROMIS kurser på Blekinge tekniska högskola – skräddarsydd utbildning och kompetensutveckling för ingenjörer och utvecklare  PROMIS (Professional Master in Information Security) erbjuder fristående högskolekurser på avancerad nivå som vänder sig till svenskt näringsliv, både till företag och…(Read More)

Workfulness, digitala arbetssätt, cyber security och 5G. Det var temat när Blue Science Park den 2 april arrangerade en digital kunskapsfrukost i Microsoft Teams. Andreas Kristensson, ansvarig över IoT & New Business på Telenor, gjorde en framtidsspaning på tekniktrender i skuggan av det rådande Covid-19 utbrottet. Här nedan kan du…(Read More)

Med anledning av den rådande situationen med Coronaviruset arrangerade Blue den 26 mars den första i en rad digitala kunskapsfrukostar under våren. Fyra olika projektpartners från Test-arena Blekinges delprojekt inom Marin teknik och Digitalområdena berättade om resultaten i det nu avslutade projektet. Mats Sigvant från Volvo Cars…(Read More)

Föreningen för de lärosätesanknutna holdingbolagen, FUHS, och svenska branschföreningen för inkubatorer och science parks, SISP, föreslår fyra åtgärdspaket riktade till innovationsföretag omfattande ca 4 miljarder kronor under en övergripande period om 1-1,5 år och i vissa fall upp till tio år. 1. Bidrag…(Read More)

Med anledning av den svåra situation Sverige nu befinner sig i vill vi på Blue Science Park finnas på plats som vanligt för våra medlemmar. Vi värnar om att Sverige inte ska stanna upp och ställer därför om till digitalt i stället för att ställa…(Read More)

Sweden ICT

Sex av Sveriges ledande science parks inom ICT: Blue Science Park, Ideon Science Park, Kista Science City, Lindholmen Science Park, Luleå Science Park och Linköping Science Park utgör tillsammans innovationsmiljöer med fler än 2 400 bolag med 59 000 anställda. Merparten av bolagen finns inom ICT-branschen eller fungerar som st…(Read More)

Den 27 februari fanns Blue-medlemmen 3dVision på plats under Blue Science Parks kunskapsfrukost på temat samhällsbyggnad, för att visa exempel på hur man kan använda 3D-teknik för visualisering vid nyproduktion av bostäder. 3dVision är en Karlskronabaserad designstudio som gör fotorealistiska renderingar och är specialister på virtual reality…(Read More)

Den 23-25 juni är det dags för Vitalis i Göteborg – nordens ledande mässa och konferens rörande eHälsa och framtidens vård och omsorg. Bland årets 200 utställare och 400 seminarier deltar Blue Science Park med ett av eHälsoprojekten i vår Test-arena Blekinge.  Under årets Vitalis…(Read More)

Rekryteringsfrågan är en utmaning för många företag och för att hjälpa sina medlemmar att marknadsföra tjänster och locka till sig talanger startade Blue Science Park, NetPort Science Park och Techtank en jobbplattform. Och visst är Blekinge fullt av möjligheter och tillväxt! Sen starten i oktober…(Read More)

Varje år drabbas 25 000 personer i Sverige av stroke. Förutom stort mänskligt lidande kostar det samhället minst 16 miljarder kronor varje år. Nu undersöks förutsättningarna för att genom innovationsupphandling radikalt förbättra akutvården för stroke. I januari ändrade Socialstyrelsen sina riktlinjer för strokev…(Read More)

  • PROMIS – Företagsanpassade distanskurser i informationssäkerhet
  • Digital frukost med trendspaning
  • Digital kunskapsfrukost med Test-arena Blekinge
  • ÅTGÄRDSPAKET FÖR ATT RÄDDA INNOVATIONSFÖRETAG OCH FRAMTIDENS JOBB
  • Vi ställer inte in. Vi ställer om.
X