Försvarsministern talar vid unik marinteknisk konferens i Karlskrona

Den 20 september arrangerar Marine Technology Center of Sweden en unik marinteknisk konferens i Karlskrona. Innovativa lösningar och insikter på gränsen mellan militär och civil sektor står i fokus och huvudtalare är Sveriges Försvarsminister.

Media är välkommen att delta delar av eller hela dagen. Föranmälan krävs.

 

Datum: 20 september

Plats: The Docks, Skeppsbrokajen 12, Karlskrona
Tid: 09:30–16:00

Marine Innovation Day är en dag för industriledare, visionära forskare, militära experter och innovationsaktörer, att samlas i gränslandet mellan militära och civila intressen i undervattensoperationer och havsbaserad kritisk infrastruktur. Konferensen kommer fokusera på hur innovation, teknik och insikter kan bidra till en bättre förståelse av vad som händer i djupet.

Försvarsminister Pål Jonson kommer att vara huvudtalare för dagen och dela med sig av sina perspektiv på det viktiga samarbetet mellan militära och civila sektorer inom undervattensdomänen och dess betydelse för Sverige.

– Den här konferensen är en unik möjlighet för oss att föra samman olika aktörer inom marin teknik och främja en djupare förståelse för ”dual use”-användning av teknologi. Samarbetet mellan militären och civila sektorer är avgörande för att ta itu med utmaningarna i undervattensoperationer och skydda vår havsbaserade kritiska infrastruktur, säger David Appelberg, Innovationsledare, Marine Technology Center of Sweden.

– Konferensen kommer att fungera som en plattform för att främja samarbete och innovation inom undervattensoperationer och havsbaserad kritisk infrastruktur, och förhoppningsvis leda till ett ökat samförstånd och framtida samarbetsprojekt, säger Lennart Johansson, Innovationsledare, Marine Technology Center of Sweden.

Karlskrona är en stad med en rik marinhistoria och expertis inom marin teknik. Det finns idag stora internationella företag med spetskompetens inom båda försvar och havsbaserad energi. Genom att samla så många olika aktörer på en och samma plats, öppnar konferensen upp för nya samarbeten och idéutbyten för hur den marina sektorn i Karlskrona kan bidra till att ytterligare främja utvecklingen inom marin teknik.

 

Programschema för dagen:


Fler Nyheter
Sök

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden