AI Innovation of Sweden

AI Innovation of Sweden är ett nationellt centrum för tillämpad AI-forskning och innovation, i syfte att stärka den svenska industrins konkurrenskraft och välfärd. Just nu pågår en förstudie för att etablera en nod i södra Sverige, i Skåne och Blekinge. Blue Sience Park…(Read More)

SARGASSO är en öppen maritim innovationsplattform som matchar behovsägare med nya underleverantörer och samarbetspartners inom projekt och teknikutveckling. Plattformen är knuten till ett växande antal olika klusternätverk med medlemsföretag inom både maritima och ickemaritima branscher. Nu blir Blue Science Park partner till SARGASSO, vilket ger dig som medlem en…(Read More)

Onsdagen den 9 oktober lanserades Blue Science Parks kompetenskluster ”Digital Samhällsbyggnad” under en Kunskapsfrukost i lokalerna på Gräsvik. Digital Samhällsbyggnad blir science parkens fjärde verksamhetsområde tillsammans med Marin teknik, Digital och eHälsa.  Karlskrona har flera viktiga och kompetenta aktörer inom fysisk planering och samhällsbyggnad. Vi har dessutom…(Read More)

I början på oktober deltog Blue Science Park på IT-säkerhetseventet Cyber Security Nordic i Helsingfors. Förutom att besöka mässan fick besökarna lyssna på flera erkända talare och mingla med branschfolk.  Tydligt under eventet var alla möjligheter, men också de enorma risker som finns med vår…(Read More)

Den 3 oktober fick Blue Science Parks frukostgäster under temat AI besök av Martin Boldt från BTH, som pratade Artificiell Intelligens och Machine Learning. Magnus Forsbrand från Blue bjöd också på en kort presentation av Sveriges nya AI-satsning AI Innovation of Sweden och vilka möjligheter som kommer med…(Read More)

Smarta fartyg, autonomitet och digitalisering — några viktiga nyckelord i utvecklingen av området Marin teknik. Vart leder digitaliseringen inom sjöfarten? Vilka är trenderna inom autonom sjöfart och vad är det som syns på de stora internationella maritima mässorna? Några av frågeställningarna som besökarna fick svar på den…(Read More)

I samband med Blekinges Tekniska Högskolas firande av sitt 30-årsjubileum invigdes den 13 september en ny kombinerad forsknings- och utbildningsklinik på högskolan. Under invigningen fanns socialminister Lena Hallengren på plats och invigde den toppmoderna kliniken. Det Blue Science Park-ledda projektet Test-arena Blekinge öppnar samtidigt en ny testbädd i den…(Read More)

Den 5 september arrangerade Blue Science Park Cyber Security Industry Day i lokalerna på Gräsvik. IT-säkerhetsdagen är en del av det internationella samarbete inom IT-säkerhet, North European Cybersecurity Cluster (NECC), som vi startade upp under 2018. Tillsammans med aktörer från Estland, Finland, Tyskland, Litauen, Lettland, Norge och Danmark…(Read More)

Torsdagen den 4 september arrangerade Blue Science Park en kick off i Karlskrona för det nya internationella projektet SECMAR (Secure Digitalization for Sustainable Maritime Transport). Projektet genomförs tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola och science parkerna i Gdynia och Klaipeda samt Maritime Development Center i Danmark. Huvudpartner är Blue Science Park. Projektet är…(Read More)

  • AI Innovation of Sweden
  • Affärsmöjlighet med SARGASSO 
  • Lanseringsfrukost för nytt kluster inom digital samhällsbyggnad
  • Besök på Cyber Security Nordic
  • Frukost med AI och varumärkesskydd
X