Var med i nytt utvecklingsprojekt med fokus på AI i klimatets tjänst!

Är ditt företag eller organisation intresserad av att medverka i ett samarbetsprojekt med målbilden att kombinera sol, batterilager och vätgas med visionen att med AI förse samhällsfunktioner med hållbar kraft året om, 24/7? Nu bjuder vi i Blekinges innovationsmiljöer tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola in ytterligare lokala och regionala aktörer att medverka i en ny satsning finansierat av bland annat Vinnova.

Den nya satsningen är ett gemensamt initiativ från Vinnova, Formas, Energimyndigheten och Rymdstyrelsen inom det nationella forskningsprogrammet om klimat, med en internationell bedömningsgrupp.

Är din arbetsplats verksam som energiproducent, nätägare, köpare/användare av energitjänster (t ex bränsle, el), ägare av data över energibehov? Eller är ni till exempel en aktör som utvecklar eller jobbar med tjänster/teknologier för styrning av system? Då kan det här vara något för er!

Som en del av det nya initiativet “CoProject X”, arrangerade Blue Science Park tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola, BTH den 19 maj en digital informationsträff där vi berättade om projektet och på vilket sätt ytterligare aktörer kan medverka. Henrik Ny från BTH berättade om högskolans arbetet med hållbara transporter och energisystem och Thomas Bergendorff från Vinnova berättade om den nya utlysningen, här nedan kan du ladda ner deras presentationer som pdf.

Ladda ner materialet från den 19 maj här:
Vill du var med?

Låter det nya samarbetet intressant? Sista ansökningsdag till Vinnova är den 9 juni så hör av dig till kontaktpersonen nedan så fort som möjligt om du vill delta i projektet!

Vill du veta mer?

Läs mer om satsningen på Vinnovas webbplats. Till vinnova.se

Kontaktperson Blue Science Park

Jörgen Adolfsson, vd Blue Science Park

Om CoProject X

CoProject X är ett nytt initiativ från Blekinges innovationsmiljöer där vi arrangerar återkommande sammankomster för att fånga idéer som kan ligga till grund för innovations- och utvecklingsprojekt i samverkan. Vi diskuterar idéer och bjuder in olika aktörer som samlas i gemensamma projekt. Projektidéer kan komma ifrån akademin, företag eller organisationer som söker samverkanspartners. Utgångspunkten kan också vara utlysningar om offentlig finansiering för olika typer av innovations- och utvecklingsprojekt.

CoProject X samarrangeras av innovationsmiljöerna i Blekinge: Almi, Blue Science Park, BTH, BBI, Netport Science Park, Techtank och Region Blekinge. Denna sammankomst leds av Blue Science Park och Blekinge Tekniska Högskola.

Fler Nyheter

SKAPA-PRISET Blekinge län 2023

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris och har delats ut årligen i över 30 år. Priset delas ut på länsnivå och nationell nivå. Syftet med priset är att uppmärksamma och ge ekonomiskt stöd åt idérika personer så att de kan fortsätta att utveckla sina uppfinningar.

Fujitsu inleder stort samarbete med marknadsledande Truesec

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.