Fujitsu inleder stort samarbete med marknadsledande Truesec

Fujitsu har nyligen lanserat ett nytt svenskt Cyberförsvarscenter i Kista och Östersund, i samarbete med Truesec för att förbättra cybersäkerhetstjänsterna i Sverige. Detta center syftar till att tillhandahålla standardiserade IT-säkerhetslösningar och övervakningstjänster dygnet runt till organisationer, inklusive både offentliga enheter och företag.

Samarbetet ger genuin trygghet

Kent Magnusson, chef för cybersäkerhetsteamet på Fujitsu Sverige, uttryckte betydelsen av Fujitsu Cyber Defense Center för att hantera de nuvarande operativa cybersäkerhetsutmaningarna. Han betonade att centret erbjuder sömlösa och kostnadseffektiva lösningar på dessa utmaningar. Intresset från framför allt kommunerna har varit stort och de första kunderna har redan börjat nyttja tjänsterna. Fujitsu hanterar inte bara deras säkerhetsutmaningar utan löser också frågor som rör rekrytering.

– Samarbetet med Truesec gör att kommuner, regioner och myndigheter kan känna sig genuint trygga om det värsta inträffar, fortsätter Kent Magnusson.

Ledande och har kompetens i världsklass

Truesec har Nordens främsta incident response-team som leds av Markus Lassfolk. Teamets fokus är utredning och att få igång verksamheten igen på kortast möjliga tid. Truesec är ledande inom områden och har erfarenhet och kompetens i världsklass.

Markus Lassfolk uttryckte sin förväntan på att arbeta med Fujitsu och gemensamt skydda offentliga organisationer och samhället mot cyberattacker. Han nämnde att genom detta samarbete kan Fujitsus starka kundbas, särskilt inom den offentliga sektorn, dra nytta av Truesecs unika kompetens.

Det som skiljer Fujitsu Cyber Defence Center är dess tätt integrerade process, som säkerställer minimala förseningar från hotidentifiering till implementering av nödvändiga åtgärder, tillgänglig 24/7/365. Denna integration av cybersäkerhetstjänster med kundens befintliga IT-infrastruktur är en nyckelfunktion.

Skapat heltäckande erbjudande

Genom att införliva Truesecs expertis inom hantering av kritiska incidenter har de skapat vad som sannolikt är marknadens mest heltäckande säkerhetserbjudande.

Detta partnerskap är ett bevis på Truesecs engagemang för cybersäkerhet och visar inte bara kvaliteten på deras tjänster utan också på deras brinnande engagemang för att se till att deras kunder är säkrade från alla cyberhot.

Många vinster för Truesec

Truesecs grundare Marcus Murray vann nyligen också Stora Säkerhetspriset 2023 med följande motivering:

”Marcus och hans team har under det senaste året gjort en viktig insats för att synliggöra och utreda de cyberhot som en ökad hotbild mot Sverige innebär. Med en korrekt och tydlig analys delar han frikostigt med sig av kloka råd och slutsatser från de utredningar som görs för att minimera effekt och risk för dem som drabbas eller riskerar att drabbas av cyberattacker.

Marcus är en enormt uppskattad och kunnig expert inom cybersäkerhet och har arbetat i närmare 20 år med att hjälpa organisationer att upptäcka och hantera cyberhot.

Det arbete han gör visar på kompetens och analysförmåga, ett tryggt och pragmatiskt förhållningssätt till hotbilden och en hög försvarsvilja där han värnar om att Sverige och svenska företag ska kunna upprätthålla drift inom våra verksamheter, även i ett ansträngt läge.”

Truesec är ett mycket spännande företag med stora möjligheter framför sig.

Läs mer här: https://www.mynewsdesk.com/se/fujitsu/news/fujitsu-foerstaerker-sitt-cyber-defence-center-inleder-samarbete-med-truesec-och-nordens-fraemsta-incident-and-response-team-466505

Fler Nyheter
Sök

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Studenter från Sverige och Polen samlas i Karlskrona för att tävla i Stena Line Propeller Prize Hackathon

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Studenter från Sverige och Polen samlas i Karlskrona för att tävla i Stena Line Propeller Prize Hackathon