Möt Team ReGlove – “Tech Concept Lab har hjälpt oss driva vår idé framåt”

Varje månad används runt 65 miljarder plasthandskar varav majoriteten är gjorda för engångsbruk och tillverkade i icke-biologiskt nedbrytbart material. BTH-studenterna bakom innovationen ReGlove har tagit fram en handske som tillverkas av biologiskt nedbrytbar plast och efter användning återvinns i en maskin som tillverkar nya handskar. Sedan en tid tillbaka får teamet regelbunden coachning av experterna i Tech Concept Lab – Blekinges teknikacccelerator som drivs genom ett samarbete mellan Blue Science Park, Ericsson, Blekinge Tekniska Högskola och Karlskrona kommun.

– Maskinen steriliserar och reproducerar biologiskt nedbrytbara skyddshandskar med hjälp av en kemiskt avancerad polyvinylalkohol (PVA). ReGlove-handsken fungerar som en nitrilhandske, är slitstark och formbar, men än viktigare så kan den lösas upp i vatten och formas om, igen och igen, på den plats de ämnas användas, sa gänget bakom ReGlove i ett pressmeddelande under 2020.

Prestigefyllda utmärkelser och coachning i Tech Concept Lab
Förutom deltagande i internationella tävlingen James Dyson Award 2020, där man i konkurrens med 1800 bidrag världen över och som enda svenska lag i tävlingens sista omgång nådde en topp-20 plats, har teamet kammat hem jubileumsstipendiet på 100 000 kr från Sparbanksstiftelsen Kronan. Genom sitt deltagande i Tech Concept Lab har teamet fått hjälp och stöd för att komma framåt med sin idé:

– Genom Tech Concept Lab har vi kommit i kontakt med personer med erfarenhet som hjälpt oss att driva vår idé framåt. Vi fick bland annat hjälp med juridik, coachning och i stort sett allt där vi saknade erfarenhet, säger Adam Backman från Team ReGlove.

Läs mer om ReGlove och Tech Concept Lab
Lyssna på Adam i filmen här nedan. Du hittar mer information om teamets deltagande och hur Tech Concept Lab kan hjälpa dig med en teknikvalidering på din idé via länken nedan.

(Foto: bth.se)

Vad är Tech Concept Lab?
Har du en idé som skulle kunna bli något stort men vill testa att den fungerar ur ett tekniskt perspektiv innan du tar den vidare? Tillsammans med Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona kommun och Ericsson i Karlskrona driver Blue Science Park samarbetet Tech Concept Lab. Genom ett unikt program med coaching från teknikexperter, får du ett kvitto på att din idé fungerar ur ett tekniskt perspektiv. När du lämnar oss är din idé redo för affärsutveckling i din organisation eller genom en företagsinkubator som till exempel B-B-I.

För vem?
Tech Concept Lab är öppet för alla – det enda som krävs är att du har en teknisk idé som du vill provtrycka innan den tas till marknaden. Studenter, forskare och anställda i privat eller offentlig sektor är välkomna. Eller kanske är du del i ett team som vill testa om din idé kan stå på egna ben genom att starta eget?

Det här får du – helt kostnadsfritt!

  • Hjälp att ta idén till nästa tekniska nivå
  • Guidning kring tillämpningsområden för din idé
  • Tillgång till vårt nätverk med tekniska experter
  • Tillgång till programvara och/eller teknisk utrustning för testning

Häng med oss idag!
Är du redo att hänga med oss och testa din idé? Ansök till Tech Concept Lab idag! 🚀

Fler Nyheter

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Digtal

Sveriges centrum för IoT och nationell nod inom Cyber Security

E-Hälsa

Unikt samarbete mellan hälso- & sjukvård och området Digital

Marin Teknik

Marinens huvudstad och Nationellt Undervattenstekniskt Centrum

Samhällsbyggnad

Unik kompetens inom samhällsbyggnad och digitalisering

Digtal

Sveriges centrum för IoT och nationell nod inom Cyber Security

Marin Teknik

Marinens huvudstad och Nationellt Undervattenstekniskt Centrum

Träffa Ninni och Rebecca

Vi blir en del av ett nytt europeiskt center för digitalisering 

Förstå affärsnyttan av artificiell intelligens

Träffa Ninni och Rebecca

Vi blir en del av ett nytt europeiskt center för digitalisering 

Förstå affärsnyttan av artificiell intelligens

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.