Framtidens kontor – så vill vi arbeta efter pandemin

87% vill gå tillbaka till kontoret när coronapandemin är över, och det är de unga som längtar mest visar en ny undersökning. "Framtidens kontor" var temat den 25 mars när Blue Science Park arrangerade en digital Kunskapsfrukost. Tillsammans med ett 70-tal deltagare diskuterade vi hur vi vill arbeta efter pandemin. Thomas Samuelsson från analysföretaget Work People Analytics berättade om vilka trender han ser för framtidens kontor och hur företagens behov har ändrats i och med pandemin.

Just nu distansarbetar närmare 75% av Sveriges kontorsanställda i högre utsträckning än tidigare. De allra flesta vill gå tillbaka till kontoret i någon utsträckning när pandemin är över men många tror på en ökad efterfrågan på flexibla kontorslösningar då många önskar fortsätta att arbeta på distans en del av tiden. Det här visar bland annat en ny undersökning gjord av fastighetsbolaget Castellum.

Thomas Samuelsson är Senior Consultant på Work People Analytics, WPA i Växjö. WPA är en digital SaaS-plattform för yrkesverksamma inom arbetsplatsutformning. Företaget genomför behovsanalyser på individ, grupp och organisationsnivåer med fokus på fysisk miljö, teknikstöd och kultur. Resultatet används för att utveckla lokalprogram och förändra arbetssätt. Covid-19 har för många organisationer inneburit att man ser ett behov av att förändra synen på arbetsplatsen.

Thomas belyste under sitt föredrag bland annat att det är viktigt att man funderar på vad organisationen vill uppnå med en förändring av kontorsmiljön:
I samband med det behöver organisationen också analysera hur de anställda arbetar idag och vilka behov som finns av olika typer av miljöer:

Vad säger medarbetarna själva?

Under webinariet ställdes även några frågor om behov och planen efter pandemin. Så här svarade deltagarna:

Vill du veta mer?

Ladda ner Castellums rapport “Rapporten Framtidens kontor – om medarbetarna själva får välja” här

Fler Nyheter
Sök

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden