Försäkringskassan i samarbete med Blue Science park

Nytt samarbete 2022 för ökad innovation och tillväxt.

Försäkringskassan har en av Sveriges största IT- verksamheter med höga krav på utveckling och drift. Verksamheten är samhällskritisk och måste fungera dygnet runt årets alla dagar. Varje dag hanteras utbetalningar på 1,3 miljarder kronor i form av bland annat föräldrapenning, sjukpenning och pensioner. Försäkringskassan hanterar även driften av IT-system åt flera andra myndigheter.

IT-avdelningen på Försäkringskassan står inför utmaningar och ökade kunskapskrav inom områden som tex brottsbekämpning, utbyte av information mellan myndigheter, ökade tillgänglighetskrav, cybersäkerhet och AI. På kontoret i Karlskrona arbetar idag ca 150 medarbetare och ett 50-tal konsulter med i huvudsak utveckling av IT-stöd. De kommande åren ser vi ett stort kompetens- och rekryteringsbehov och har en ambition att fortsätta att växa med mellan 15-20 medarbetare per år.

Vi ser möjligheter till utveckling och än bättre förutsättningar att möta framtiden genom att utöka samarbete och utbyta kunskap med andra både regionalt och nationellt. Därför har vi nu beslutat att ansluta oss till Blue Science Park.

Blue Science Park ägs av Blekinges regionala näringsliv, Region Blekinge, Karlskrona Kommun och Blekinge Tekniska Högskola. Uppdraget är att utan vinstintresse driva digital innovation och transformation i samverkan – för att utveckla individer, organisationer och samhälle.

Uppstartsmöte 10 februari
Försäkringskassans IT-avdelning och Blue Science Park bjuder in näringsliv och IT-specialister, både nuvarande och kommande, till ett digitalt uppstartsmöte den 10 februari. Kl 09.00-10.30, där vi informerar om Försäkringskassan IT och våra behov och vill gärna påbörja dialogen om möjliga samarbeten 2022 och framåt.

Välkomna!

För mer information:

Försäkringskassan: Områdeschef IT Syd, Jörgen Jangenäs, 010 1147224

Blue Science Park: Innovationsledare, Mårten Holmberg, 070 8705133

Siffror från 2020

  • 82 Miljoner besök på forsakringskassan.se
  • 45 miljoner inloggade på Mina Sidor
  • 1 miljon nedladdningar av Försäkringskassans app.
  • Försäkringskassan investerar nästan en miljon utvecklingstimmar årligen.

Fler Nyheter
Search

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien