Blue Science Park får del i nytt projekt med 32 miljoner till kompetensutveckling i Sydsverige

Mitt i den rådande pandemin har Svenska ESF-rådet fördelat ut stöd till 22 projekt som ska erbjuda kompetensutveckling till varslade och permitterade. Region Blekinge har tillsammans med Region Skåne fått projektet CoSkill beviljat med 32 miljoner kronor. Blue Science Park är en av fyra involverade parter i Blekinge och kommer att leda insatsområdet Digital spets.

Projektet startar den 1 juni. Blekinge och Skånes klusterorganisationer kommer driva de operativa delarna i projektet nära de drabbade företagen. I Blekinge medverkar förutom Blue Science Park även Techtank, Blekinge Business Incubator (BBI) och NetPort Science Park i projektet.

Fokus på digital omställning och kompetensutveckling
CoSkill ska fokusera på digital omställning och vänder sig till små och medelstora företag inom olika branscher som drabbats av följdverkningar av Covid-19. Inom projektet ska man också identifiera och genomföra individanpassad kompetensutveckling. Projektet kommer att erbjuda kompetensutvecklingsinsatser utifrån ett projektkoncept baserat på fyra insatsområden: Innovationsledning, Industri 4.0, Digital närvaro och Digital spets.

Digital spets med Blue Science Park
Spåret Digital spets kommer att ledas genom ett samarbete mellan Blue Science Park och Mobile Heights och riktar sig till branscher med hög kunskapsintensitet. Med hjälp av en referensgrupp med företag kommer man att titta på utbildningsbehovet just inom området Digital spets. Deltagarna kommer att erbjudas vidareutbildningar och fördjupade kurser som framförallt riktar sig till de som redan har en utbildning till civilingenjör eller utvecklare.

— Som ett exempel kan det komma att handla om kompetensutveckling inom områden som Big Data, AI, informationssäkerhet och mobil kommunikation med nyttjande av sensorer, mobila nät och sammankopplingar via sakernas internet, säger Ann-Christin Kjellson, affärsutvecklare på Blue Science Park.

Mer information om utbildningarna kommer under hösten 2020.

För mer information
Ann-Christin Kjellson, Blue Science Park
0708-70 53 21
ann-christin.kjellson@bluesciencepark.se

Fler Nyheter
Sök

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden