Automatisk spårning av paket i nytt forskningsprojekt

Pressrelease 2020-06-11

Det strategiska innovationsprogrammet Smartare elektroniksystem, har beviljat ett nytt tvåårigt forsknings- och innovationsprojekt, Automatic Cargo Tracking, som kommer att drivas av Blue Science Park, Blekinge Tekniska Högskola (BTH) och WIP-Labs i samarbete och med involverade partners, Schenker, Bilspeditions Transportörsförening (BTF) och Smålands Logistik.

Det strategiska innovationsprogrammet Smartare elektroniksystem är en del av Vinnovas, Energimyndighetens och Formas gemensamma satsning på strategiska innovationsområden. Syftet med satsningen är att skapa förutsättningar för svensk industris internationella konkurrenskraft och hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar.

–  Vår banbrytande idé syftar till att på ett nytt sätt möjliggöra automatisk spårning av paket i tre dimensioner och med en noggrannhet på millimeternivå. Vår lösning lämpar sig för lagerhantering och godstransport, säger Siamak Khatibi, Universitetslektor/docent på BTH.

– Automatisk spårning av paket kommer med största sannolikhet att påskynda och underlätta för Sveriges digitalisering inom transport och logistik och främja industrisektorn som utvecklar systemlösningar inom informations- och kommunikationsteknologi, säger Per-Ola Carlsson och Kent Jakobsson på WIP-Labs.

Blue Science Park, som startade 2016, välkomnar ännu ett nytt spännande projekt som bidrar till att idéer kan bli verklighet.

– Vi är fantastiskt glada att det strategiska innovationsprogrammet Smartare elektroniksystem satsar på vår idé och det samarbete som etablerats. Vår innovationsmiljö, som präglas av samarbete och öppenhet, kombinerat med vår spetskunskap inom digitalisering ger bra förutsättningar för projektet, säger Joakim Thiel, Affärsutvecklare Digital på Blue Science Park

För mer information:
Joakim Thiel, Affärsutvecklare Digital, Blue Science Park, 0708-705 447, joakim.thiel@bluesciencepark.se

 

 

 

 

 

 

 

  • Sökes: deltagare till nytt forskningsprojekt inom anpassningsbar hållbar design
  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
X