Lansering av Marine Technology Center of Sweden

Idag lanserades Marine Technology Center of Sweden, MTC, ett center för ett säkert och grönt Europa. Med fokus på offshore-energi, försvar och hållbara hav är vi ett ekosystem som driver innovation och tillväxt inom marin teknik. Välkommen till Karlskrona och Blekinge! Läs mer här mtcos.se

Karlskrona står inför en fantastisk tillväxtresa och allt är kopplat till havet. För att lyckas med detta har ett forum och en plattform tagits fram. Här kommer vi tillsammans diskuterar och hittar lösningar på frågor som:

  • Hur ska vi möta kompetensbristen inom våra respektive verksamheter?
  • Hur attraherar vi ytterligare kapital, entreprenörer och etableringar inom marin teknik till Karlskrona?
  • Hur skapar vi en akademi som möter industrins behov?  

Under de senaste månaderna har en gemensam väg framåt och en strategisk tillväxtplan arbetats fram. Deltagare i arbetet har varit Blue Science Park, Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona kommun, Region Blekinge, Marinmuseum, FMV, Försvarsmakten, Kustbevakningen, NKT, Roxtec och Saab Kockums.  

– Havet är en del av vårt arv, men också vårt framtid. Tillsammans ska vi få alla aktörer att gå in den nya guldåldern som är kopplad till vårt hav.

Lennart Johansson, på MTC.

Vid frågor kontakta:

Lennart Johansson, Marine Technology Center of Sweden, 0708–705 126, lennart.johansson@bluesciencepark.se.

David Appelberg, Marine Technology Center of Sweden, 0708–705 404, david.appelberg@bluesciencepark.se

Fler Nyheter

SKAPA-PRISET Blekinge län 2023

SKAPA-priset är Sveriges största innovationspris och har delats ut årligen i över 30 år. Priset delas ut på länsnivå och nationell nivå. Syftet med priset är att uppmärksamma och ge ekonomiskt stöd åt idérika personer så att de kan fortsätta att utveckla sina uppfinningar.

Fujitsu inleder stort samarbete med marknadsledande Truesec

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.