Kontakt

Säg hej!

Vi älskar att få frågor! Ställ dem gärna i kontaktformuläret. Det går även utmärkt att maila oss direkt på nedan uppgifter. 

BSP Ikon 3D

Skriv till oss

Fält markerade med en * är obligatoriska

Vi som jobbar här

Hitta den du söker. Vi är ett härligt gäng som alltid är beredda på att försöka svara på just dina frågor!

VD & Innovationsledare

Foto av Jörgen Adolfsson vd BSP
VD och Innovationsledare

Jörgen Adolfsson

En stor del av mitt arbete handlar om att förstå å ena sidan samhällets behov av utveckling och sysselsättning, och å andra sidan näringslivets hinder och utmaningar för att realisera den potential som finns inom digitalisering och den marina sektorn. De flesta företag i Blekinge och Sverige är små- och medelstora och har kanske inte resurser för t ex omvärldsbevakning, forskning, testning av idéer eller utbildningar. Det är där Blue Science Park kan komma in och stötta, inspirera och göra skillnad. I det långa loppet bidrar vi till mer innovation och ett livskraftigt näringsliv – ur ett samhällsperspektiv är det något vi alla tjänar på – och det är något som får mitt hjärta att klappa lite extra.

Jag har varit aktiv ganska länge i gränslandet mellan samhälle, akademi och näringsliv – i en s k trippel helix-miljö. Det är där organisationer som Blue Science Park verkar. Men jag har även jobbat inom mobil telekom och spelbranschen – både som anställd och egen företagare. Och så har jag hunnit med att vara föreläsare på Lunds universitet i marknadsföring och entreprenörskap och ha dykfirma i Thailand under några år.

Något som man kanske inte vet om mig? Jag har haft ett Guiness världsrekord – antal människor som samtidigt tar simmärket Baddaren. Ungefär 200 personer i Karlskrona simhall år 2000. Du kan tro att det kokades kaffe och bubblade…

Marie Björck
Innovationsledare

Marie Björck

Jag har nog haft ett internationellt perspektiv på saker och ting genom hela livet. Jag är född och uppvuxen i Blekinge och utbildade mig i Tyskland och Frankrike, vilket gör att jag känner mig hemma lite överallt.

Passande nog är en av mina specialiteter just samarbete över gränser. Jag tror den biten är särskilt viktig för oss i Blekinge. Vi är en ganska liten region och måste samla våra krafter för att vara starka och attraktiva. Vi måste också ha ett brett perspektiv och se vad som händer utanför vår egen del av världen. Samarbeta samt se och lära oss av våra grannar, helt enkelt. När man jobbar tillsammans mot ett mål kan fantastiska saker hända. Det ger förutsättningar för utveckling och innovation så att företag kan växa.

David Appelberg
Innovationsledare, Marin teknik

David Appelberg

Googla begreppet brokig bakgrund och det dyker säkert upp en bild på mig. Jag har jobbat med internationell försäljning och marknadsföring i telekom-, nöjes- och spelbranschen och som sjöman i offshoreindustrin. Sedan 2019 jobbar jag på Blue Science Park och är med och bidrar till Blekinges utveckling. Det är en häftig känsla, kanske speciellt om man som jag är uppvuxen här. 

Några av de saker vi är bra på i Blekinge, som digitalisering, hållbar energi och försvarsfrågor, är också några av de högst prioriterade frågorna i Europa just nu. Vår region är känd som ett marint nav, men det är inte lika uppmärksammat hur mycket vi påverkar den gröna omställningen runt om i världen. Ännu. Det är en fantastisk möjlighet, inte bara för Blekinge, utan också för resten av Sverige och Europa. Och det betyder att det arbete och den innovation som sker här är relevant för människor och företag långt utanför våra gränser. 

Lennart Johansson
Innovationsledare, Marin teknik

Lennart Johansson

Jag har en bakgrund som bland annat officer i marinen och projektledare på Kockums och Ericsson. Jag är även egenföretagare då jag förser Sverige med den godaste drycken som finns – spontanjäst och syrlig öl från Europa. Erfarenheterna från olika yrkesroller har gett mig en förmåga att lyfta perspektivet och se helheten. Det har jag nytta av här på Blue Science Park och jag hoppas att de företag och organisationer jag har kontakt med också kan dra fördel av det.

En vanlig dag på jobbet handlar om att driva samarbeten och se till så att det händer saker i regionen – helt enkelt bidra till att den växer och utvecklas. Jag gillar när vi får aktörer från olika världar med olika roller och intressen att samarbeta och jobba mot ett gemensamt mål. Man kan säga – när de går i samma takt – jag är ju trots allt gammal militär.

Jesper Bleeke
Innovationsledare

Jesper Bleeke

Jag är väldigt intresserad av ekonomi och teknik och har tidigare jobbat som maskinexpert och med produktionsutveckling inom industrin. På Blue Science Park hjälper jag till med processledning och samordning så att näringsliv, akademi och samhälle kan dra nytta av varandras kompetenser.

Den del av min jobbvardag som jag uppskattar lite extra, är samtalen med olika aktörer. De är specialister på sina områden så jag lär mig alltid något när jag pratar med dem. Förhoppningsvis kan jag bidra med ett helhetsperspektiv eftersom jag har insyn i många olika branscher och tekniker.

När jag släktforskade kom det fram att jag har över 400 år av dokumenterad relation till Karlskrona. Flera av mina förfäder jobbade som sjömän eller på varvet i staden, så det är kanske inte så konstigt att jag till slut hamnade på Blue Science Park – det ligger kanske till och med i mina gener.

Projektledare

Administrativ personal

Hitta hit

Du hittar oss på Campus Gräsvik — med högskolan, företagen och havet som granne.

Adress

Blue Science Park

Campus Gräsvik 2, Minervavägen 4, 371 75 Karlskrona

Sök

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden