Kontakt

Säg hej!

Vi älskar att få frågor! Ställ dem gärna i kontaktformuläret. Det går även utmärkt att maila oss direkt på nedan uppgifter. 

BSP Ikon 3D

Skriv till oss

Fält markerade med en * är obligatoriska

Vi som jobbar här

Hitta den du söker. Vi är ett härligt gäng som alltid är beredda på att försöka svara på just dina frågor!

VD & Innovationsledare

BSPbild
Interim VD

Håkan Petersson

Håkan Petersson är för närvarande Interim VD för Blue Science Park och ansvarar för att säkerställa att verksamheten fortsätter att drivas effektivt och med bibehållen stabilitet och kontinuitet.

David Appelberg
Innovationsledare, Marin teknik

David Appelberg

Googla begreppet brokig bakgrund och det dyker säkert upp en bild på mig. Jag har jobbat med internationell försäljning och marknadsföring i telekom-, nöjes- och spelbranschen och som sjöman i offshoreindustrin. Sedan 2019 jobbar jag på Blue Science Park och är med och bidrar till Blekinges utveckling. Det är en häftig känsla, kanske speciellt om man som jag är uppvuxen här. 

Några av de saker vi är bra på i Blekinge, som digitalisering, hållbar energi och försvarsfrågor, är också några av de högst prioriterade frågorna i Europa just nu. Vår region är känd som ett marint nav, men det är inte lika uppmärksammat hur mycket vi påverkar den gröna omställningen runt om i världen. Ännu. Det är en fantastisk möjlighet, inte bara för Blekinge, utan också för resten av Sverige och Europa. Och det betyder att det arbete och den innovation som sker här är relevant för människor och företag långt utanför våra gränser. 

Lennart Johansson
interims vice VD & Innovationsledare, Marin teknik

Lennart Johansson

Jag har en bakgrund som bland annat officer i marinen och projektledare på Kockums och Ericsson. Jag är även egenföretagare då jag förser Sverige med den godaste drycken som finns – spontanjäst och syrlig öl från Europa. Erfarenheterna från olika yrkesroller har gett mig en förmåga att lyfta perspektivet och se helheten. Det har jag nytta av här på Blue Science Park och jag hoppas att de företag och organisationer jag har kontakt med också kan dra fördel av det.

En vanlig dag på jobbet handlar om att driva samarbeten och se till så att det händer saker i regionen – helt enkelt bidra till att den växer och utvecklas. Jag gillar när vi får aktörer från olika världar med olika roller och intressen att samarbeta och jobba mot ett gemensamt mål. Man kan säga – när de går i samma takt – jag är ju trots allt gammal militär.

Jesper Bleeke
Innovationsledare

Jesper Bleeke

Jag är väldigt intresserad av ekonomi och teknik och har tidigare jobbat som maskinexpert och med produktionsutveckling inom industrin. På Blue Science Park hjälper jag till med processledning och samordning så att näringsliv, akademi och samhälle kan dra nytta av varandras kompetenser.

Den del av min jobbvardag som jag uppskattar lite extra, är samtalen med olika aktörer. De är specialister på sina områden så jag lär mig alltid något när jag pratar med dem. Förhoppningsvis kan jag bidra med ett helhetsperspektiv eftersom jag har insyn i många olika branscher och tekniker.

När jag släktforskade kom det fram att jag har över 400 år av dokumenterad relation till Karlskrona. Flera av mina förfäder jobbade som sjömän eller på varvet i staden, så det är kanske inte så konstigt att jag till slut hamnade på Blue Science Park – det ligger kanske till och med i mina gener.

Projektledare

Marie Björck
Projektledare

Marie Björck

Jag har nog haft ett internationellt perspektiv på saker och ting genom hela livet. Jag är född och uppvuxen i Blekinge och utbildade mig i Tyskland och Frankrike, vilket gör att jag känner mig hemma lite överallt.

Passande nog är en av mina specialiteter just samarbete över gränser. Jag tror den biten är särskilt viktig för oss i Blekinge. Vi är en ganska liten region och måste samla våra krafter för att vara starka och attraktiva. Vi måste också ha ett brett perspektiv och se vad som händer utanför vår egen del av världen. Samarbeta samt se och lära oss av våra grannar, helt enkelt. När man jobbar tillsammans mot ett mål kan fantastiska saker hända. Det ger förutsättningar för utveckling och innovation så att företag kan växa.

Administrativ personal

Hitta hit

Du hittar oss på Campus Gräsvik — med högskolan, företagen och havet som granne.

Adress

Blue Science Park

Campus Gräsvik 2, Minervavägen 4, 371 75 Karlskrona

Search

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien