Har du råd att inte innovera?

27

apr

Har du råd att inte innovera?

Välkommen till en spännande eftermiddag om innovation, produktutveckling och testbäddar.

Eventet är en del av projektet Test-arena Blekinge. Finansieras av:

Vet du vad ditt företag ska tjäna pengar på om fem år? Går du omkring med en gnagade känsla av att ni måste tänka nytt, tänka om och att ni måste göra det snabbt för att ni ska finnas kvar om några år? Men du vet inte hur det ska gå till?

Blue Science Park har drivit projektet Blekinge Testarena under några år och bjuder nu in till en eftermiddag för att berätta om projektet samtidigt som några skickliga innovatörer, produktutvecklare och forskare kommer att inspirera, ge tips och råd. Vi presenterar dessutom flera möjligheter till att ta de första stegen mot att komma i gång.

Vi inleder eftermiddagen med en gemensam lunch kl. 12:00 på Bistro J som vi bjuder på, välkommen!

Datum och tid: 27 april kl 12:00-15:30.
Plats: BTH, hus J sal J1630, Karlskrona.
Anmäl dig senast 26 april.

Cecilia Hertz
VD, Umbilical Design

Cecilia Hertz är industridesignern som tar rymden till jorden. På nittiotalet jobbade hon åt NASA och designade inredningen på ISS:s räddningskapsel och har sedan dess arbetat med att omvandla rymdinnovationer till att lösa problem på jorden. Cecilia drivit ett tiotal utvecklingsprojekt med utgångspunkt i rymdteknik; från hjälmar för utförsåkare till handskar för stålverksarbetare. Hon tar oss med på en rafflande resa med rymdanekdoter, upptäckter och innovationer som kan rädda vår planet.

Philippe Rouchy
Senior lektor, Industriell Ekonomi, Blekinge Tekniska Högskola

Philippe undervisar för närvarande i kurserna Entreprenörskap och Strategi samt Teknologisk Utveckling, Digitalisering och Social Förändring i olika ingenjörsprogram. Hans forskning är bland annat inriktad på vilka effekter innovation har på ekonomisk tillväxt. Med hjälp av nya data om små och medelstora företags (SME) FoU-intensitet argumenterar Philippe för innovation som nyckeln till individuella SME:s överlevnad, motståndskraft och framgång. Föreläsningen hålls på engelska.

Tomas Sareklint
Vd, grundare, All Binary AB

Tomas Sareklint, innovatör, vd och grundare av ingenjörsföretaget All Binary. Mjukvaruutvecklaren som kopplat upp kor i Sydafrika och som byggt obemannade farkoster. Tomas älskar problemlösning och att skapa affärsmässiga och kostnadseffektiva lösningar åt sina kunder. Här delar han med sig av sina tips och tricks för hur man så fort som möjligt tar sig från idé till verifiering av lösningen.

Helene Högberg och Patrik Enarsson
Vd och regionchef, Avalon Innovation

Helene Högberg är vd och Patrik Enarsson regionchef på prisbelönta teknikkonsultföretaget Avalon Innovation. Avalon grundades i Karlshamn för 26 år sedan och har idag 170 medarbetare på 11 kontor i Sverige och Danmark. Företaget har fått flera internationella utmärkelser för sina innovationer, som till exempel Red Dot Award, best of the best, för Venflon Pro Safety, en intravenös kateter som skyddar vårdpersonal för blodsmitta. Patrik och Helene kommer att beskriva nyckeln till att skapa hållbar innovation. Hållbar innovation är förmågan att ta fram nya lösningar som svarar mot riktiga behov, som marknaden behöver och som framtida generationer kommer att uppskatta.

Daniel Hansson

Daniel Hansson
Innovationsledare, Blue Science Park

Daniel Hansson har varit projektledare för Test Arena Blekinge, ett EU-finansierat tillväxtprojekt som Blue Science Park har genomfört i samarbete med Blekinge Tekniska Högskola, myndigheter och företag. Daniel berättar om de viktigaste resultaten och erfarenheterna från projektet.

Jörgen Adolfsson

Jörgen Adolfsson
Vd, Blue Science Park

Jörgen Adolfsson berättar om de erbjudanden och möjligheter som finns för små och medelstora företag i Blekinge som vill börja investera tid och resurser i att arbeta strukturerat med innovations-, produkt- och tjänsteutveckling.

Dagens hållpunkter

Kl 12:00 Lunch och mingel
Kl 12:45 Konferensen börjar
Kl 13:00 Cecilia Hertz, Umbilical Design
Kl 13:35 Philippe Rouchy, Blekinge Tekniska Högskola
Kl 14:00 Kaffe och kaka
Kl 14:20 Tomas Sareklint, All Binary
Kl 14:55 Patrik Enarsson och Helene Högberg, Avalon Innovation
Kl 15:15 Daniel Hansson, Blue Science Park
Kl 15:25 Jörgen Adolfsson, Blue Science Park
Kl 15:30 Tack och hej!

Eventinfo

Datum:

27

apr

Tid:

12:00–15:30

Plats:

BTH, hus J sal J1630, Karlskrona

Organisatör:

Blue Science Park

Sök

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Studenter från Sverige och Polen samlas i Karlskrona för att tävla i Stena Line Propeller Prize Hackathon

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Studenter från Sverige och Polen samlas i Karlskrona för att tävla i Stena Line Propeller Prize Hackathon