Blue Science Park – en av krafterna som kickstartar länet efter coronapandemin

För att Blekinge ska kunna återhämta sig efter coronapandemin krävs en gemensam ansträngning, inte bara för akuta åtgärder utan även på lång sikt. Blue Science Park är en av sju aktörer bakom en ny satsning som kommer att innebära ytterligare resurser och insatser riktade till länets företag.

Projektet, som på lång sikt ska bidra till en hållbar grön omställning och tillväxt genom stärkt återhämtningsförmåga har det passande namnet ”Kickstart S3”. Satsningen finansieras av den Europeiska Regionalfonden där Blue Science Park tillsammans med Region Blekinge, Almi, BTH, NetPort Science Park, Techtank och Blekinge Business Incubator kommer att dra igång stora projekt inom olika framtidsområden med särskild tillväxtpotential.

– Kickstart S3 syftar till att snabba på arbetet med Blekinges smarta specialiseringsstrategi, det vill säga hur vi ska utveckla de framtidsområden där Blekinge kan bli extra starka, säger Erika Augustinsson, innovationsstrateg på Region Blekinge.

Tre framtidsområden
Målet är att göra Blekinge till en region i framkant inom framför allt tre framtidsområden:

  • Smart industri – formningsteknologi och marin teknik.
  • Tech – digitalisering och smartare samhällen.
  • Missions – med fokus på samhällsutmaningarna klimatanpassning samt renare hav.

– Kickstart S3 kommer att lägga grunden för implementering och förvaltning av strategin som ska leverera en stor del av det som ska skapa välfärd – jobb, tillväxt, skattebas – för kommunerna och länet på lång sikt. Projektet överlappar också väl med Blue Science Parks uppdrag – att accelerera digitaliseringen i näringsliv och samhälle, samt att fortsätta stärka utvecklingen inom marin teknik. Dessa områden lyfts fram som mycket viktiga i den regionala strategin, säger Jörgen Adolfsson, vd på Blue Science Park.

Vill du veta mer?
Läs mer om Kickstart S3 på regionblekinge.se

Fler Nyheter
Search

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Framtidens marina innovation diskuteras under Marine Innovation Day 2024

Därför är cybersäkerhet viktigt – såhär kommer du igång 

Tech Concept Lab i samarbete med världsledande företag i Kalifornien