Nyheter inom Samhällsbyggnad

Här hittar ni de senaste nyheterna inom Blue Samhällsbyggnad.

Hur väl rustat är Blekinges infrastruktur för en digital omställning?

Den 10 september arrangerade Blue Science Park en Kunskapsfrukost på temat digital infrastruktur. Rikard Svensson, bredbandssamordnare på Region Blekinge berättade om den digitala omställning som Blekinges infrastruktur står inför.

Frukost på temat klimatdeklarationer och klimatdatabas

Bygg- och fastighetssektorn står för en betydande del av samhällets miljö- och klimatpåverkan. Därför har Boverket fått i uppdrag av regeringen att införa krav på klimatdeklarationer för nya byggnader från och med 1 januari 2022. Den 28 maj arrangerade Blue Science Park en Kunskapsfrukost där Thomas Johansson, energiexpert från Boverket berättade om regeringsuppdraget.

Frukost med tema 3D vid nyproduktion av bostäder

Den 27 februari fanns Blue-medlemmen 3dVision på plats under Blue Science Parks kunskapsfrukost på temat samhällsbyggnad, för att visa exempel på hur man kan använda 3D-teknik för visualisering vid nyproduktion av bostäder.

Födelsedags-frukost med Karlskronas digitala tvilling

Torsdagen den 16 januari firades Blue Science Parks fyraårsdag med en Kunskapsfrukost på temat digital samhällsbyggnad. Karlskrona kommuns planavdelning och S-Group Solution fanns på plats och berättade om arbetet med att bygga upp en digital tvilling för Gräsviksområdet i Karlskrona.
Sök

Säkra din plats i kostnadsfri cybersäkerhetsutbildning

PROMIS – kostnadsfria högskolekurser inom cybersäkerhet

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

MTC expanderar och söker nu en passionerad Digital Content Producer som brinner för att förmedla komplext budskap genom text och kreativa digitala medier!

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.