Digital

Med över 20 års erfarenhet inom Telecom och IT så är området Digital ett självklart fokusområde för Blue Science Park. En Vinnovarapport som presenterades i januari 2016 visar på att Karlskrona är 1 av 5 kluster i Sverige med relevans för digitaliseringen. Vi pekas också ut som Sverige centrum för Internet of Things, sakernas internet. De skriver också ”Ett av världens främsta ICT-kluster får en nystart efter 20 år – TelecomCity växlar upp sin roll som Science Park. ”

Vår största styrka är att vi har hela ekosystemet på plats från stark forskning och utbildning inom Blekinge Tekniska Högskola, bl.a. 3 civilingenjörsprogram Spel- och programutveckling, Datasäkerhet och Data Science (från 2018), till produktutvecklingsföretag som Ericsson och användare/operatörer som Telenor, Sierra Wireless och IIOX. Vi har också närheten mellan dessa aktörer vilket gör oss idealisk som testbädd med  vår nya öppna Blue IoT Testbed.

Blue IoT Testbed kommer även erbjuda IoT Live – en kurs, öppen för alla, som syftar till att ge deltagarna grundläggande kunskaper och verktyg för att själva kunna utveckla tjänster inom IoT. Kursen riktar sig såväl mot privatpersoner som företag.

 

Kommande event inom Digital

mars

07mar08:0023:00Innovation Day 2019 - Möt den digitala framtiden, redan idag!

april

11apr07:3009:00Security by sandwich - att bygga en kultur för säkerhet

juni

05jun07:3009:00Kunskapsfrukost - Digital & eHälsa