Sweden ICT tar våra ekosystem ut i Europa

För att säkra Europas konkurrenskraft och nytta inom digitalisering gör EU med programmet Digital Europe en stor satsning där en del är att etablera ett nätverk med Europeiska Digitala Innovations Hubbar (EDIH). EDIHerna ska hjälpa småföretag och offentlig sektor i sin digitala transformation av processer, produkter och tjänster. Science Park-samarbetet Sweden ICT är en plattform som stärker Sveriges position som ICT-nation – nu har man som en av femton svenska hubbar utsetts av Vinnova och Regeringskansliet att gå vidare till EU:s EDIH-urvalsprocess.

Pressrelease 201117

Det nya EU-programmet har en totalbudget på 9,2 miljarder euro och har som mål att forma och stödja den digitala omvandlingen av Europas samhälle och ekonomi.

– Med Sweden ICT vill vi skapa en samlad plattform för digitala innovationsinitiativ i hela landet för målgrupperna små- och medelstora företag och offentlig sektor, säger Mårten Holmberg, projektledare för Sweden ICT och affärsutvecklare på Blue Science Park.


Ökad medvetenhet kring Cybersäkerhet

En ökad digitaliseringstakt i samhället innebär också ökade risker för såväl individer som verksamheter, och därför har Sweden ICT valt att lägga extra tyngd vid Cybersäkerhet.

– Genom vårt nätverk kan vi bidra till att skapa ökad medvetenhet och beredskap kring säkerhet, något som är av största vikt för framtiden, säger Mårten Holmberg.


Fokus på talangattraktion

Förmågan att attrahera rätt kompetens är avgörande för Sveriges framtida konkurrenskraft. Därför fokuserar Sweden ICT också på frågan om talangattraktion. Under hösten har Sweden ICT, med stöd av Svenska Institutet, utvecklat en digital matchmakingplattform mellan svenska IT-företag och internationella talanger. En AI kommer att bidra genom att matcha kandidaters cv mot publicerade rekryteringsannonser. Plattformen sjösätts under eventet Sweden Innovation Days, som arrangeras av Ignite i samarbete med Vinnova och AI Sweden.

I Science Park-samarbetet Sweden ICT ingår Blue Science ParkIdeon Science ParkKista Science CityLuleå Science ParkLindholmen Science Park och Linköping Science Park.

Vill du veta mer?

Läs mer om Sweden ICT
Läs mer om EU-programmet Digital Europe

Vill du veta mer och hur Sweden ICT kan stötta dig i den nya EDIH-satsningen? Hör av dig till någon av nedan kontaktpersoner:

Mårten Holmberg, Blue Science Park, 0708–705 133, marten.holmberg@bluesciencepark.se
Mia Rolf, Ideon Science Park, 0709–100 111, mia.rolf@ideon.se
Johanna Engman, Kista Science City, 0766–447 301, johanna.engman@kista.com
Ola Stensby, Lindholmen Science Park, 0725–702 117, ola.stensby@lindholmen.se
Tore Johnsson, Luleå Science Park, 0703–659 684, tore@luleasciencepark.se
Lena Miranda, Linköping Science Park, 0705–295645, lena.miranda@linkopingsciencepark.se

Fler Nyheter
Sök

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden

Dela med dig
Dela

Häng med oss in i framtiden!

Få det senaste inom innovation och kunskap i din inkorg.

Fokus på passionsdriven ekonomi och tillväxt inom Blekinges kreativa och kulturella näringar

TCL arrangerade hackathon för gymnasieskolor i Karlskrona

Digital Content Producer för Marine Technology Center of Sweden