Vision Gräsvik 2025 – ny stadsdel och fler studentlägenheter

Gräsvik – Karlskronas nya stadsdel, fler studentlägenheter och byggnader som för samman högskolan och företagen. Iallafall enligt ”Vision Gräsvik 2025” som tagits fram av Karlskrona kommun och Kruthusen FöretagsfastigheterOnsdagen den 5 juni fick vi besök av stadsarkitekt Hans Juhlin och Kruthusen som under en kunskapsfrukost på temat samhällsbyggnad berättade om visionen.

Förutom lägenheter innehåller visionen kontor, parkeringshus och lokaler till högskolan. Grönytorna ska utvecklas med mer belysning och en del byggnader ska rivas på området. Målet är att skapa ett livfullt Gräsvik med restauranger och caféer och integrerat med omgivande stadsdelar i Karlskrona.

– Gräsvik har ett fantastiskt strategiskt läge med närhet till både kollektivtrafik, vatten och rekreation. I  kommunen ska det byggas 500 nya bostäder om året vilket Gräsvik är en viktig del i, samtidigt som projektet kommer att skapa ringar på vattnet i stadsdelar runtomkring, säger Hans Juhlin.

Finansiering av digital samhällsbyggnad
Under frukosten deltog också Kristina Gabrielii från IQ Samhällsbyggnad som berättade om ”Smart Built Environment” – innovationsprogrammet som hjälper till med finansiering av projekt inom digital samhällsbyggnad. Smart Built Environment finansieras med stöd från Vinnova, Energimyndigheten och Formas.

Ladda ner presentationerna från frukosten
Missade du frukosten eller vill du titta på presentationerna igen? Ladda ner presentationerna här:
Smart Built Environment
VisionGräsvik 2025

  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
  • Nationellt ledande inom hälso- och idrottsteknik – mål för ny blekingesatsning
X