”Vi vill bidra till Blekinges utveckling”

Coronakrisen drabbar den svenska IT-branschen på flera sätt. Men det är inget som märkts av hos Blue-medlemmen Malvacom. Mitt under krisen satsar man på rekrytering med ambitionen att inom två år fördubbla sin personalstyrka.

Från att ha varit tre personer under 2013 bemannas arbetsplatsen inom kort av 15 anställda och tre konsulter. Målet är att bli cirka 30 anställda inom två år. Samtidigt vill Malvacom inte bli för stora då man vill satsa på kvalité och vill kunna hjälpa kunden med helhetslösningar – från förstudier till apputveckling och drift.

– Vi är lite av filantroper, vi vill bidra till Blekinges utveckling. Det säger Kristina Fridensköld, ny operativ chef på Malvacom i Karlskrona.

Närheten till företag och högskola – en förutsättning för samverkan
Med sina lokaler på Gräsvik sitter bolaget nära både samarbetspartners och högskola. Närheten till BTH gör att man hittar bra kompetens vid rekrytering och kan erbjuda studentuppdrag. Samtidigt är nätverkandet och att ta hjälp av varandra något som värdesätts stort inom Malvacom:

– Genom att samarbeta med andra IT-bolag på området kan vi ta in den kompetens vi saknar och därmed få fler kunduppdrag, säger Kristina.

Bland samarbetspartnerna finns bland annat grannen Softhouse, som man samarbetar med på resurssidan, och vännerna i The Blue Crew, ett samarbete som utgörs av ett gäng mindre Gräsvik-bolag som tillsammans täcker de flesta områden inom IT-branschen. Kristina ser också medlemskapet i Blue Science Park som en förutsättning för samverkan på Gräsvik:

– Blue Science Park är ju själva kittet som gör att företagen vill sitta på Gräsvik samtidigt som alla seminarier och utbildningsinsatser bidrar till både kunskap och möten mellan människor.

Om Malvacom
Malvacom är ett konsultföretag som levererar applikationer och serverlösningar till kunder i hela Norden. Bland kunderna finns allt från stora multinationella bolag till mindre och mellanstora företag i alla branscher. Läs mer

  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
  • Nationellt ledande inom hälso- och idrottsteknik – mål för ny blekingesatsning
X