Nytt internationellt projekt inom säker marin digitalisering

Pressrelease 2019-06-27

Blue Science Park har beviljats ett nytt Östersjöprojekt för att bygga upp kompetensen kring Östersjön inom området säker marin digitalisering. Projektet genomförs tillsammans med science parkerna i Gdynia, Polen och Klaipeda, Litauen, samt Maritime Development Center i Danmark.

Projektet heter SecMar och är en del av Södra Östersjöprogrammet som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden tillsammans med Region Blekinge.

– Vi är mycket glada över att kunna presentera vårt första internationella projekt då vi tror mycket på ett ökat samarbete över Östersjön. Vi är i ett uppbyggnadsskede av Blue Science Park och har egentligen inte planerat internationella satsningar förrän nästa år. Vi håller på att rekrytera två personer som kommer att arbeta i projektet, säger Magnus Forsbrand, VD på Blue Science Park.

– För Blue Science Park är projektet en satsning för att bygga upp våra kontaktnät med andra regioner runt Östersjön som har en stark marin sektor, i Polen, Litauen och Danmark. Samtidigt tar vi digitaliseringen in i ett nytt område, Marin teknik, säger Magnus Olsson, Affärsutvecklare Marin teknik på Blue Science Park.

– Digitaliseringen påverkar alla branscher, och det är alltid viktigt att tänka säkerhet redan från början. Med det nya projektet har vi möjlighet att involvera olika aktörer i den marina sektorn och gemensamt utveckla en säker samverkansplattform för att utbyta data och information över landsgränserna, säger Mårten Holmberg, Affärsutvecklare Digital Cybersäkerhet på Blue Science Park.

Deltagare från åtta nya projekt på Lead partner seminar i Gdansk. Polen.

För mer information
Magnus Forsbrand, VD, Blue Science Park, 0708-705 100
Magnus Olsson, Affärsutvecklare Marin teknik, 0708-705 126
Mårten Holmberg, Affärsutvecklare Digital Cybersäkerhet, 0708-705 133

Om Blue Science Park
Blue Science Park är en innovationsmiljö som stärker Blekinges ställning inom fokusområdena Digital, eHälsa och Marin teknik genom samarbete mellan näringslivet, Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona kommun och Region Blekinge. Vi är över 80 medlemmar. Vår kompetens är unik genom att vi har hela ekosystemet här från forskning och utbildning till producerande företag och avancerade användare. Läs mer på www.bluesciencepark.se

    

 

  • Test-arena projekt kan bidra till vård på distans av covidsjuka
  • Nytt 3D-uppdrag för BTH-studenter
  • Digitala lösningar under covid-19
  • Sownder i nytt AI-samarbete med Blodtrycksdoktorn
  • Code Summer Camp - digitalt barn- och ungdomsläger inom programmering
X