Ny satsning på eHälsa – eHealth Innovation

Blue Science Park har fått projektet eHealth Innovation beviljat. Projektets målsättning är att skapa tillväxt i företagen inom området eHälsa genom att öka de offentliga aktörernas innovationsförmåga i sju pilotprojekt.

Blue Science Park har arbetat med eHälsa sedan 2013, genom projektet SICAHT, där vi kombinerar regionens erfarenheter av Telecom/IT med behov inom Hälso- och sjukvård.

– Vi har arbetat med eHälsa i flera år. Vår erfarenhet är att det viktigaste vi kan göra för att skapa tillväxt inom detta område är att stötta de offentliga aktörerna i deras innovationsarbete, säger Stefan Malmström, Affärsutvecklare eHälsa på Blue Science Park.

Projektets målsättning är att skapa tillväxt i företagen inom området eHälsa genom att öka de offentliga aktörernas innovationsförmåga i sju pilotprojekt. Projektet eHealth Innovation delfinansieras av ERUF, Region Blekinge, Landstinget Blekinge, Blekinges kommuner och Region Skåne. Projektets omsättning är knappt 14 miljoner kronor under projekttiden 2018-05-01—2021-08-31.

– Vi kommer tillsammans med de offentliga aktörerna och näringslivet att genomföra utvecklingsprocesser för innovation inom eHälso-området och därigenom hjälpa dem att öka sin utvecklings- och innovationsförmåga, säger Charlott Clementz, Behovsexpert eHälsa på Blue Science Park

För mer information:
Charlott Clementz, Behovsexpert eHälsa, Blue Science Park, 0708-286 220

Om Blue Science Park
Blue Science Park är en innovationsmiljö som stärker Blekinges ställning inom fokusområdena Digital, eHälsa och Marin teknik genom samarbete mellan näringslivet, Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona kommun och Landstinget Blekinge. Vi är ca 80 medlemmar. Vår kompetens är unik genom att vi har hela ekosystemet här från forskning och utbildning till producerande företag och avancerade användare. För mer information besök www.bluesciencepark.se

Vill du veta mer?
Läs mer om eHealth Innovation här 

Pressmeddelande 2017-12-06 kl. 9.00

 

 

  • Sökes: deltagare till nytt forskningsprojekt inom anpassningsbar hållbar design
  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
X