Möt David — ny affärsutvecklare inom Marin IT

David Appelberg är vårt senaste tillskott på Blue Science Park. Med en bakgrund som utbildad sjökapten och styrman på Nordsjön, affärsutvecklare och marknadschef inom tv-spel-, telecom- och musikbranschen har David spännande erfarenheter i bakfickan när han nu ska bygga upp ett helt nytt område inom Blue Science Park, nämligen Marin Digitalisering/IT. Vi hälsar David varmt välkommen till Blue!


Hej David!
Hej!

Vem är du?
Jag är ny affärsutvecklare på Blue Science Park inom Marin Digitalisering/IT. Jag är utbildad Sjökapten med några år som Styrman inom offshorenäringen i Nordsjön. Men jag har också bred erfarenhet från affärsutveckling och marknadschefsarbete inom tv-spelsbranschen, IT/telecom och en kort flört med musikbranschen.

Berätta om ditt nya uppdrag på Blue
Jag har fått det spännande uppdraget att bygga upp ett helt nytt område inom Blue Science Park nämligen Marin Digitalisering/IT. Det betyder att vi breddar vår verksamhet inom det marintekniska området för att hitta helt nya möjligheter med nya marknader, produkt- och innovationsprojekt för våra medlemmar. Digitalisering är ett slitet ord idag, men det sker just nu stora skiften inom den maritima näringen mot bättre hållbarhet i transporter, autonoma ombordsystem och smarta hamnar. Hur spännande vore det inte om vi skulle kunna få till en testbed i regionen för hur små och medelstora hamnar kan jobba med digitalisering? Eller t.ex. utveckla IoT-sensorer för tillämpning ombord på handelsfartyg? Det finns hur mycket som helst att ta tag i. Utöver detta så kommer jag även driva ett pågående EU-projekt inom cybersäkerhet utifrån det maritima perspektivet. Inom ett till två år kommer det leda till att vi byggt upp ett maritimt cybersäkerhetskluster kring södra Östersjön, och kan starta ett antal piloter som bygger vidare på projektets resultat.

Hur ser du på science parkens roll för utvecklingen av Karlskrona?
Krasst. Jag hoppas att vi kan verka som den kraft som sätter rätt personer i samma rum. För innovation och utveckling kommer till viss del från förmågan att se samband och behov. Där har vi en viktig roll, för kompetensen vi har i vår stad och region är otrolig. Utifrån den maritima sektorn och IT så finns här en perfekt storm av aktörer och spelare. Jag ser verkligen fram emot att få bidra långsiktigt till möjligheterna till Karlskrona, staden i havet.

Vill du bli Davids kollega? Blue söker Klusterledare Marin teknik
Till vårt kluster Marin Teknik söker vi nu en klusterledare med ansvar att utveckla området tillsammans med våra medlemmar. Marin teknik består av två affärsutvecklare som arbetar inom två huvudområden, Undervattensteknik samt Marin IT (digitala lösningar för Marina tillämpningar). Läs mer om tjänsten 

  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
  • Nationellt ledande inom hälso- och idrottsteknik – mål för ny blekingesatsning
X