Lanseringsfrukost för nytt kluster inom digital samhällsbyggnad

Onsdagen den 9 oktober lanserades Blue Science Parks kompetenskluster ”Digital Samhällsbyggnad” under en Kunskapsfrukost i lokalerna på Gräsvik. Digital Samhällsbyggnad blir science parkens fjärde verksamhetsområde tillsammans med Marin teknik, Digital och eHälsa. 

Karlskrona har flera viktiga och kompetenta aktörer inom fysisk planering och samhällsbyggnad. Vi har dessutom många företag, organisationer och myndigheter som är långt fram i digitaliseringsområdet samtidigt som Blekinge Tekniska Högskola är framstående både i sakområdet och ICT.

– Det känns därför helt naturligt att science parken i Karlskrona ska ha ett kluster inom digital samhällsbyggnad. Det är också något vi diskuterat sen vi startade igång science parken för tre år sedan, säger Magnus Forsbrand på Blue Science Park.

Under onsdagen var representanter inbjudna från Boverket, Karlskrona kommun och Blekinge Tekniska Högskola, som alla framhävde betydelsen och möjligheterna med klustret. ”Starka tillsammans, hitta bra kompetens, nå effekter och att sätta Karlskrona på kartan” var några av de förhoppningar som fanns över det nya samarbetet. Frukostgästerna fick under en workshop sätta de första stegen till riktlinjer för det nya verksamhetsområdet.

  • Frukost med "Får jag lov?"
  • Frukost i nya hälsokliniken
  • Blue Science Park i nytt samarbete med Sveriges främsta ICT-miljöer
  • Kunskapsfrukost ombord på KBV 003 Amfitrite
  • City Network poddar om IT-säkerhet, ledarskap och kulturbyggande
X