Blue Science Park 3 år – kunskapsfrukost med trendspaning

I januari 2019 firar Blue Science Park tre år. Tre år som vi tillsammans med näringsliv, offentlig verksamhet och akademi fyllt med bubblande nätverk och mötesplatser, projekt, utveckling och innovation. Födelsedagen firades den 17 januari med kunskapsfrukost på temat ”Trendspaning IoT och eHälsa”.

Joakim Thiel, affärsutvecklare inom Digitalområdet på Blue, delade med sig av de senaste trenderna han såg under sitt besök på IoT World Congress i oktober.  Mässan är ledande inom IoT (Internet of Things) och arrangeras årligen i Barcelona. Tydligt är den starka frammarschen inom AI (Artificiell intelligens) och ämnen som diskuteras är hur AI istället för att friställa personal kan ställa om verksamheter och på så sätt bidra till att personal får andra arbetsuppgifter.

Trender inom eHälsa
Klas Alexandersson, affärsutvecklare inom eHälsa på Blue, berättade om sitt besök på MEDICA i Düsseldorf. MEDICA är en av världens största mässor inom vård och medicinsk teknik med 5000 utställare och 120 000 besökare. Trenden mot en allt mer uppkopplad och digital hälso- och sjukvård håller i sig och har om möjligt växt sig ännu starkare. Tydliga trender under mässan syntes främst inom hjärtmonitorering, EKG-övervakning och övervakning av vitala parametrar – något som även Blue Science Park satsar stort på inom Test-arena Blekinge projektet Vård på Distans. 

Ladda ner presentationen
Missade du kunskapsfrukosten? Ladda ner presentationen som pdf här:  Kunskapsfrukost 190117 Digital EHälsa

 

  • Näringsminister Ibrahim Baylan till Sveriges Innovationsriksdag 2019 i Karlskrona
  • Succé för årets Innovation Day
  • App för familjehemsplacerade barn – vinnare av nytt eHälsopris
  • Searis Technologies och AllBinary - vinnare av Stena Line Propeller Prize 2019!
  • SmarTin vann AI CO2MPETITION
X