200 000 kronor till BBI-företag

Stiftelsen ÅForsk har i samarbete med Swedish Incubators & Science Parks utsett
10 entreprenörer som får ÅForsks Entreprenörsstipendie 2019. Ett av stipendierna gick till BBI-bolaget och Karlskronabaserade Energenium.

Saleh Javadi och Sadegh Javadi från Energenium arbetade fram sin idé under sina studier på Blekinge Tekniska Högskola och har därefter utvecklat sitt företag hos vår medlem Blekinge Business Incubator. Deras lösning kombinerar artificiell intelligens med energieffektivisering för minskad energianvändning och konsumtion.

De 10 stipendievinnarnas gemensamma nämnare är att de driver spännande och nytänkande företag som utvecklats inom det akademinära ekosystemet för innovation som inkubatorer, science parks eller innovationskontor vid högskolor och universitet.

Tekniken- och tjänsterna som ligger till grund för de 10 utsedda entreprenörernas idéer har förankring inom forskning och utveckling med hög innovationshöjd.

– Vi har glädjen att på Sveriges Innovationsriksdag dela ut ÅForsks Entreprenörsstipendie till 10 stipendiater med entreprenöriellt driv och innovativa affärsidéer, säger Anders Snell, verkställande ledamot ÅForsk.

Stipendiet om 200 000 kronor syftar till att stötta entreprenören att förverkliga sin affärsidé och delades ut under Sveriges Innovationsriksdag i Karlskrona den 8 maj. Blue Science Park var en av tre lokala värdar för eventet tillsammans med huvudarrangören Swedish Incubators and Science Parks.
Läs mer

 

  • Test-arena projekt kan bidra till vård på distans av covidsjuka
  • Nytt 3D-uppdrag för BTH-studenter
  • Digitala lösningar under covid-19
  • Sownder i nytt AI-samarbete med Blodtrycksdoktorn
  • Code Summer Camp - digitalt barn- och ungdomsläger inom programmering
X