TrueSec – experter på IT-säkerhet

IT-säkerhetsexperterna på TrueSec hjälper sina kunder med bland annat intrångsförsök och simulerade hackerattacker. Allt för att hitta sårbarheter i kundernas system och det är ett behov som växer i en rasande takt: 

–  IT-relaterade brott har ökat med 900 procent de senaste tio åren, Sverige ligger i topp tre när det gäller uppkopplade prylar men inte ens på topp 50 när det gäller IT-säkerhet, säger Mikael Lagström.

 

Som ett led i Blue Science Parks nya fokus på IT-säkerhet arrangerade vi den 31 augusti en kunskapsfrukost där Mikael Lagström från medlemsföretaget TrueSec delade med sig av sina kunskaper kring IT-säkerhet och temat “Vår uppkopplade omgivning –  vi är inte ensamma”. Stockholmsbaserade TrueSec öppnade sitt Karlskrona-kontor med fem anställda under 2017. Med en av få högskoleutbildningar med fokus på IT-säkerhet och en stor koncentration av IT-företag var Karlskrona en naturlig plats för ett kontor. Förutom leverantörsgranskningar och utbildningar hjälper TrueSec sina kunder, som förutom företag består av allt från myndigheter, banker och försäkringsbolag, med intrångstester där de bryter sig in hos kunden för att påvisa svagheter.

IoT –  mål för hackerattacker
Hackerattackerna har blivit allt kraftigare de senaste åren – från att till största delen riktats mot servrar riktas hackerattacker mer och mer direkt till individen. En relativt ny attackvektor har skapats genom den snabba utvecklingen av IoT/Internet of Things, uppkopplade prylar, vars attacker ökat med 600 procent bara sedan 2017. Exempel på mål kan vara allt ifrån web- och babykameror till uppkopplade maskiner inom vården och din kaffemaskin hemma i villan. Under fredagens frukostevent visade Mikael Lagström ett exempel på hur en viss sorts uppkopplade kamerasystem varit helt tillgängliga att bryta sig in i. Kamerorna har funnits i såväl juvelerarbutiker som olika casinos och är skrämmande enkla att använda för att få tag i känslig information.

Samverkan för bättre säkerhet
I ett samarbete med AllBinary, gjorde TrueSec i somras ett kontrollerat hackerförsök på en av  företagets smarta bojar som mäter vattentemperaturen på flera av kommunens badplatser. Detta för att kunna hitta säkerhetsbrister och bidra till trygghet både för bolaget och dess kunder. Tillsammans med bland annat Blue Science Park medlemmarna Karlskrona kommun, Affärsverken och AllBinary ingår TrueSec nu också i Stadshubbsalliansen – ett samverkanskluster med stadshubbar runt om i Sverige. Läs mer om den lokala Stadshubbsalliansen på Affärsverkens webbplats

Källa: TrueSec, blt.se

Nyhet! Pressmeddelande: StadshubbsAlliansen hälsar välkommen till TrueSec

 

  • Innovationsupphandling kan radikalt förbättra akutvården för stroke
  • Innovation Day 20: nytt Östersjöland Litauen, nytt spår Samhällsbyggnad och nytt eHälsopris
  • Workshop på temat digitalisering i organisationen
  • Innovationsworkshop i eHealth Innovation
  • Social stimulans för äldre med Experience Room
X