Innovation Day 2018 – i centrum för framtidens teknik

Den 3-4 maj arrangerade Blue Science Park Innovation Day för andra året i rad på Blekinge Tekniska Högskola i Karlskrona. Ämnen som e-Hälsa, Telecom/IT och Marin Teknik stod i centrum. Dagarna bjöd på talare i toppklass, invigningar  och ett trettiotal utställare som visade upp framtidens teknik i årets Demoarena.

En nyhet för i år var att innovationseventet sträckte sig över två dagar med en engelsk internationell dag med inbjudna gäster från Östersjöländerna.

– Vi tar nu steget ut i ambitionen att bli en nationell konferens. I år har vi fler utställare än förra året. Men i morgon blir den också internationell och genomförs helt på engelska, förklarade Magnus Forsbrand, VD för Blue Science Park för Blekinge Läns Tidning som fanns på plats under torsdagen.

Under Innovation Day hittar man både befintlig och snart kommande teknik. Nationellt kända talare som Marcus Murray, IT-säkerhetsexpert på TrueSec och Sara Wimmercranz, riskkapitalist på BackingMinds deltog med inspirerande föredrag. Dessutom invigde Magnus Forsbrand tillsammans med finske säkerhetsexperten Jarno Salonen ett nytt Nordeuropeiskt samarbete för IT-säkerhet. Ett nätverk av inte minst IT-företag, bland annat Ericsson i Sverige, ingår i samarbetet under namnet ”North European Cybersecurity Cluster”. Blekinge Tekniska Högskola och Blue Science Park är två av de tolv grundande medlemmarna.

Framtidens teknik i Demoarenan
Dykning utan att släppa från sig bubblor, en specialtillverkad tröja för hemsjukvård, VR-upplevelse på MC eller modeller över ett framtida Karlskrona. Allt detta och mer därtill var innehållet i årets demoarena med 30 utställare.

Blue Science Park vill tacka alla deltagare – talare, utställare, besökare, samarbetspartners, studenter och alla andra som hjälpt till under Innovation Day 2018. Vi ses igen 2019 då vi även är en av arrangörerna till Sveriges Innovationsriksdag i Blekinge!

Innovation Day arrangeras av Blue Science Park i samarbete med Almi, BBI, BTH, Karlskrona kommun, Landstinget Blekinge, Stena Line, Karlshamn kommun, Ronneby kommun, Olofströms kommun och Sölvesborgs kommun.

Innovation Day i media:
I centrum för framtidens teknik – Blekinge Läns Tidning 3 maj
Elevernas mästerverk hjälper kommunen – Blekinge Läns Tidning 3 maj
Nytt samarbete mot hoten över internet – Blekinge Läns Tidning 4 maj

Foto: Ted Karlberg/Attraction Media

  • Sökes: deltagare till nytt forskningsprojekt inom anpassningsbar hållbar design
  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
X