Digital kunskapsfrukost med Test-arena Blekinge

Med anledning av den rådande situationen med Coronaviruset arrangerade Blue den 26 mars den första i en rad digitala kunskapsfrukostar under våren. Fyra olika projektpartners från Test-arena Blekinges delprojekt inom Marin teknik och Digitalområdena berättade om resultaten i det nu avslutade projektet.

Mats Sigvant från Volvo Cars berättade om IoT-projektet där man tillsammans med BTH har fokuserat på forskning inom området Industry 4.0 och en förbättring av tillverkningsprocessen hos Volvo Cars och processen för att stansa plåtdelar.

Mats Löfdahl från Outpost 24 lyfte vinsterna för mindre bolag med delprojekt 2 som handlar om cybersäkerhet och att skapa en testbädd för cybersäkerhet i Blekinge:

– Test-arena projektet inom cybersäkerhet har ett stort värde särskilt för ett litet eller mellanstort bolag som inte har kraften att göra research och säkerhetstester själva, säger Mats.

Niklas Granevik, Saab Kockums och Jan Flinke, NKT berättade om Test-arenans projekt inom Marin teknik som ska bidra till utbildning och nya affärsmöjligheter. Den kommande testbädden Blue Maritime Testbed ska med sin ROV (undervattensrobot) bland annat användas för forskning och utbildning på Blekinge Tekniska Högskolas utbildningar inom marin teknik.

– Jag ser en stor nytta med testbädden då vi får möjlighet att korsbefrukta olika discipliner och dela kunskaper inom marin teknik med till exempel system integration och Big Data. Vilket i sin tur kan leda till många nya affärsmöjligheter i regionen, säger Niklas.

Läs mer
Läs mer om Test-arena Blekinges delprojekt här

Ladda ner presentationerna som pdf
Inledning Blue Science Park
Delprojekt 1: Volvo Cars
Delprojekt 2: Outpost24
Delprojekt 3-4 Saab Kockums Niklas Granevik
Delprojekt 3-4 NKT Jan Flinke

  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
  • Nationellt ledande inom hälso- och idrottsteknik – mål för ny blekingesatsning
X