Consid till Karlskrona – Blue Science Parks 80:e medlem

Pressmeddelande 2018-09-24

IT-konsultbolaget Consid fortsätter att växa och etablerar sig i Karlskrona.

– Blekinge är en spännande region som vi ser mycket fram emot att växa inom. Vi ser en fantastisk potential i regionen och kommer satsa stort på att etablera oss som Karlskronas mest attraktiva arbetsgivare för IT-konsulter. Med vår starka närvaro i närliggande orter såsom Karlshamn, Växjö, Helsingborg och Malmö kommer Karlskrona bli en naturlig knutpunkt att binda samman en av Consids viktigaste regioner, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

Blue Science Park, som startade 2016, välkomnar Consid, ett växande bolag som vill vara med att bygga upp vår innovationsmiljö.

– Vi välkomnar Consid som vår 80:e medlem i Blue Science Park, Sveriges centrum för IoT med en öppen testbädd samt nationell nod inom Cyber Security. Vår internationella miljö inom Telecom/IT med forskning och utbildning, produktutveckling och operatörer/användare fortsätter att locka företag, säger Magnus Forsbrand, VD på Blue Science Park.

För mer information:
Patrik Hall, kontorschef Consid Karlskrona, 0723-68 23 94, patrik.hall@consid.se
Magnus Forsbrand, VD, Blue Science Park, 0708-705 100, magnus.forsbrand@bluesciencepark.se

Om Consid
Consid är ett av Sveriges snabbast växande bolag som erbjuder konsulttjänster inom IT, management och digital marknadsföring. Företaget har kontor i Jönköping, Stockholm, Uppsala, Västerås, Örebro, Norrköping, Linköping, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlshamn, Ljungby, Sundsvall, Storebro, Värnamo och Växjö. Consid startades 2000 av Peter Hellgren och Henrik Sandell, har 670 anställda och omsatte 617 miljoner kronor 2017. Företaget beräknas omsätta 850 miljoner kronor under 2018. Läs mer på consid.se.

Om Blue Science Park
Blue Science Park är en innovationsmiljö som stärker Blekinges ställning inom fokusområdena Telecom/IT, eHälsa och Marin teknik genom samarbete mellan näringslivet, Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona kommun och Landstinget Blekinge. Vi är 80 medlemmar. Vår kompetens är unik genom att vi har hela ekosystemet här från forskning och utbildning till producerande företag och avancerade användare.

           

  • Innovationsupphandling kan radikalt förbättra akutvården för stroke
  • Innovation Day 20: nytt Östersjöland Litauen, nytt spår Samhällsbyggnad och nytt eHälsopris
  • Workshop på temat digitalisering i organisationen
  • Innovationsworkshop i eHealth Innovation
  • Social stimulans för äldre med Experience Room
X