juni, 2019

04jun11:3014:00Exjobb som skapar innovationer! Open Innovation Lunch

Mer

Eventdetaljer

Nu kan din arbetsplats ta emot studenter för exjobb och samtidigt skapa affärsmöjligheter! Genom ett samarbete arrangerar Blekinge Business IncubatorBlekinge Tekniska Högskola och Blue Science Park en exjobbstävling för studenter på Blekinge Tekniska Högskola. Nu ger vi dig chansen att vara med som värdföretag – välkommen på informationsträff den 4 juni!

Medverkande
– Kennet Henningsson (BTH) om studentperspektivet och kopplingen mot högskolans förinkubator
– Anna Nyström (BBI) om idéer till bolagsbildning
 Mårten Holmberg (Blue) om kopplingen mot näringslivet, nyttorna och förväntningarna
– Mikael Zelmerlöw (Affärsverken) om tankar och fördelar kring programmet

Vi bjuder på lunch! Anmäl dig via länken nedan senast fredag 31 maj.

 

Om exjobbstävlingen – betalt sommarjobb och affärsmöjlighet

Att hitta och behålla rätt kompetens är en utmaning för många av medlemsföretagen i Blue Science Park. Som region behöver vi också bli ännu bättre på att fånga upp och hjälpa innovationer att frodas. Blekinge Tekniska Högskola har flera spetsutbildningar inom bland annat hållbarhet, IT-säkerhet, mjukvaruutveckling, vård och fysiskt planering. Vi vill bidra till att studenterna får bättre kännedom om möjligheterna som finns i regionen och att fler väljer att stanna här efter sin examen. Det finns också många intressanta idéer och innovativa utvecklingsmöjligheter som kan bli en ny affärsmöjlighet i ett befintligt bolag eller leda till ett nystartat bolag.

Priset? Vinnarteamet får tre månaders betalt sommarjobb, jobbar halvtid för företaget och halvtid med att vidareutveckla sin idé. Som värdföretag betalar ni en heltidslön och eftersom det är ni som föreslår tema/problemställning finns det goda möjligheter att resultatet kommer ert företag till nytta. Dessutom ger exjobb alltid en bra bild av studenten för ev kommande anställning.

Värdföretaget väljer temat!
Bland värdföretagen finns Affärsverken, som också kommer att fungera som pilotföretag med ett tema kring sin IOT-plattform för sensorer. Ett möjligt tema för dig som värdföretag kan vara Energieffektivisering då vi har ett pågående projekt med Energimyndigheten, eller AI/ML som är ett snabbt växande område. Temat väljer ni som värdföretag själva utifrån era behov.

Tid

(Tisdag) 11:30 - 14:00

Plats

Lövsalen, biblioteket (plan 2), Blekinge Tekniska Högskola

Organisatör

Blue Science Park, Blekinge Tekniska Högskola, Blekinge Business Incubator

X