Gör verklighet av dina idéer med The Concept Lab

Tillsammans med Ericsson, Blekinge Tekniska Högskola och Karlskrona kommun lanserar Blue Science Park nu The Concept Lab –  innovationsprojektet som hjälper dig att göra verklighet av dina idéer.

Varför The Concept Lab?
Vi har i regionen ett väl utbyggt innovationssystem för att ta hand om startups med bland annat affärsrådgivning, men det har saknats en viktigt pusselbit i att kunna få sin idé tekniskt validerad. Det vill vi åtgärda med The Concept Lab.

För vem?
Vi tror att du är student, forskare eller anställd i något bolag eller offentlig aktör, och har en idé som skulle kunna bli något stort. Innan du tar steget fullt ut och satsar på din idé behöver du ta fram en prototyp för att tekniskt kunna provtrycka idén. Det är nu The Concept Lab kommer in.

Vad får du hjälp med?
The Concept Lab hjälper dig att ta fram en prototyp med ett ekosystem bestående av projektledare, studenter, forskare och andra expertkompetenser. Vi kommer också ha tillgång till lokaler, utrustning och testmiljöer.

I projektet kommer vi att fokusera på idéer framför allt inom digitala domäner. Idéerna ska ha en grund i forskning och ingenjörsinnovationer samt vara skalbar.

Vilka är tillämpningsområdena?
Exempel på tillämpningar kan vara inom de styrkeområden vi redan har i regionen såsom digitala lösningar för eHälsa, samhällsbyggnad och marin teknik, eller något som kan utvecklas till ett styrkeområde. Teknikområden kan omfatta exempelvis AI/ML, AR/VR, IoT, blockchain, big data, software engineering, maskinteknik, cloud- och cybersäkerhet.

Partners
Blue Science Park driver projektet med formell start januari 2020, tillsammans med våra partners Ericsson, Blekinge Tekniska Högskola och Karlskrona kommun.

Vi söker dig, expert på vårt ekosystem!
Utöver innovatörer söker vi också experter till vårt ekosystem. Vill du vara med och bidra till regionens utveckling och samtidigt få en möjlighet att jobba med det senaste i en dynamisk miljö? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig!

Kontakta oss
Vill du veta mer om The Concept Lab och möjligheterna för dig och din idé? Maila oss på info@bluesciencepark.se

Om The Concept Lab

Projektnamn: The Concept Lab (Blekinge Teknikaccelerator)

Partners: Blue Science Park, Ericsson, Blekinge Tekniska Högskola, Karlskrona kommun 

Övergripande mål: The Concept Lab ska bidra till att näringslivet i Blekinge ökar sin innovationsförmåga, stärker sin konkurrenskraft samt ökar sin marknad och tillväxt. Projektet tar fram och etablerar en öppen teknikaccelerator med specialistkompetens inom teknik och prototyputveckling i Blekinge, med följande delmål:

  • Teknisk specialistkompetens ska knytas till acceleratormiljön.
  • Företag och offentliga aktörer ska möjliggöra för medarbetare att lägga tid på att utveckla tekniska koncept i teknikacceleratorn.
  • En metodik och en coachningsprocess för att accelerera tekniska koncept till verifierade prototyper ska utvecklas.
  • Akademiska utbildningsprogram ska vara involverade i teknikacceleratorn.
  • Resurser för prototyputveckling för att driva forskningskoncept till verifierade prototyper ska finnas knutna till teknikacceleratorn.

Tidsplan: 2020-01-01 – 2022-12-31

Finansiering: Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Blekinge

 

  • Sökes: deltagare till nytt forskningsprojekt inom anpassningsbar hållbar design
  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
X