Posts From the monthly archives: "October 2019"

Secmar

Secure Digitalisation for Sustainable Maritime Transport…(Read More)

Torsdagen den 24 oktober arrangerade Blue Science Park en Kunskapsfrukost på temat hållbarhet. Inbjuden talare var Henrik Ny från Institutionen för strategisk hållbar utveckling på BTH. Under frukosten gav Henrik tips på hur organisationer kan framtidssäkra affärsmodeller mot det nya samhälle som håller på att växa…(Read More)

AI Innovation of Sweden

AI Innovation of Sweden är ett nationellt centrum för tillämpad AI-forskning och innovation, i syfte att stärka den svenska industrins konkurrenskraft och välfärd. Just nu pågår en förstudie för att etablera en nod i södra Sverige, i Skåne och Blekinge. Blue Sience Park…(Read More)

SARGASSO är en öppen maritim innovationsplattform som matchar behovsägare med nya underleverantörer och samarbetspartners inom projekt och teknikutveckling. Plattformen är knuten till ett växande antal olika klusternätverk med medlemsföretag inom både maritima och ickemaritima branscher. Medlemmar till Blue Science Park är välkomna att använda sig av plattformen…(Read More)

Onsdagen den 9 oktober lanserades Blue Science Parks kompetenskluster “Digital Samhällsbyggnad” under en Kunskapsfrukost i lokalerna på Gräsvik. Digital Samhällsbyggnad blir science parkens fjärde verksamhetsområde tillsammans med Marin teknik, Digital och eHälsa.  Karlskrona har flera viktiga och kompetenta aktörer inom fysisk planering och samhällsbyggnad. Vi har dessutom…(Read More)

I början på oktober deltog Blue Science Park på IT-säkerhetseventet Cyber Security Nordic i Helsingfors. Förutom att besöka mässan fick besökarna lyssna på flera erkända talare och mingla med branschfolk.  Tydligt under eventet var alla möjligheter, men också de enorma risker som finns med vår…(Read More)

Den 3 oktober fick Blue Science Parks frukostgäster under temat AI besök av Martin Boldt från BTH, som pratade Artificiell Intelligens och Machine Learning. Magnus Forsbrand från Blue bjöd också på en kort presentation av Sveriges nya AI-satsning AI Innovation of Sweden och vilka möjligheter som kommer med…(Read More)

Tillsammans med Ericsson, Blekinge Tekniska Högskola och Karlskrona kommun lanserar Blue Science Park nu The Concept Lab –  innovationsprojektet som hjälper dig att göra verklighet av dina idéer. Varför The Concept Lab? Vi har i regionen ett väl utbyggt innovationssystem för att ta hand om startups med bland annat…(Read More)

  • CoSkill - behovsanpassad kompetensutveckling inom digitalisering
  • Innovation Day 2020 ställs in
  • Truesec i sin största rekryteringsansats
  • Vi bygger en park för framtiden
  • Nationellt ledande inom hälso- och idrottsteknik – mål för ny blekingesatsning
X