Telecom / IT

Med över 20 års erfarenhet inom Telecom och IT så är detta ett självklart fokusområde för Blue Science Park. En Vinnovarapport som presenterades i januari 2016 visar på att Karlskrona är  1 av 5 kluster i Sverige med relevans för digitaliseringen. Vi pekas också ut som ledande i Sverige inom Internet of Things, uppkopplade enheter. De skriver också ”Ett av världens främsta ICT-kluster får en nystart efter 20 år – TelecomCity växlar upp sin roll som Science Park. ”

Vår största styrka är att vi har hela ekosystemet på plats från stark forskning och utbildning inom Blekinge Tekniska Högskola, bl.a. 3 civilingenjörsprogram Spel- och programutveckling, Datasäkerhet och Data Science (från 2018),  till produktutvecklingsföretag som Ericsson och användare/operatörer som Telenor och Maingate. Vi har också närheten mellan dessa aktörer vilket gör oss idealisk som testbädd.

Vi på Blue Science Park kommer växla upp detta arbetet och se till att vi blir ännu bättre. Som medlem får du tillgång till ett starkt nätverk av företag, högskola och offentliga organisationer inom profilområdet Telecom/IT. Vi skapar en mötesplats som främjar innovation och skapar naturligt nätverkande. Vi driver nätverk, utvecklar affärer, driver projekt och marknadsför din organisation, allt med ett fokus på tillväxt.